Belgisch kampioene Lotte Kopecky maakt de overstap naar topteam SD Worx

  Kopecky heeft een contract van 3 jaar getekend bij haar nieuwe werkgever.

  Lotte Kopecky (25) heeft een toptransfer te pakken. Vanaf 1 januari 2022 verdedigt ze de kleuren van Team SD Worx, waar Jolien D'hoore aan het einde van dit seizoen afzwaait. De Nederlandse topploeg is ook de thuis van de afscheidnemende Anna van der Breggen.

  Team SD Worx, de opvolger van Boels-Dolmans, is misschien wel het sterkste blok in het vrouwenpeloton. Het topteam verliest aan het einde van dit jaar met Jolien D'hoore het Belgische uithangbord.

   

  D'hoore gaat met pensioen, maar haar schoenen bij haar werkgever zullen gevuld worden door Lotte Kopecky. De Belgische kampioene heeft zich de voorbije jaren stormachtig ontwikkeld.

   

  Na enkele jaren bij Lotto-Soudal verdedigt ze dit jaar de kleuren van Liv Racing, maar daar vertrekt ze dus na een jaar. 

   

  Kopecky, die in Tokio ook een gooi doet naar een medaille in de ploegkoers, voegt zich bij toprensters als Anna van der Breggen, Chantal van den Broek-Blaak, Demi Vollering, Amy Pieters, Ashleigh Moolman en Kata Blanka Vas. Van der Breggen stopt eind dit jaar, Van den Broek-Blaak in de loop van 2022.

  "Je voelt je natuurlijk vereerd als de beste ploeg ter wereld je vraagt"

  Sportief manager Danny Stam had zijn oog al langer laten vallen op Lotte Kopecky. 

   

  "Ze heeft de jongste jaren grote stappen gezet. Ze is allround en heeft bijvoorbeeld in de Strade Bianche indruk op mij gemaakt", vertelt de Nederlander. Kopecky werd er genekt door pech.

   

  "Lotte kan zich in ons team blijven ontwikkelen. We hebben met haar een mooie kern voor de Vlaamse koersen met ook nog Blaak, Pieters en Vollering."

   

  "Als de beste ploeg van de wereld je vraagt, voel je je natuurlijk vereerd. Dit seizoen heb ik ook een heel goed gevoel bij Team Liv Racing, maar ik moet ook naar mijn toekomst kijken", legt Kopecky haar overstap uit. 

   

  "Ik weet dat ik bij Team SD Worx altijd door een sterke ploeg omringd zal zijn. Wat me aanspreekt in Team SD Worx is dat de ploeg altijd aanvallend koerst."

   

  "Het is een team dat enorm veel uitstraling in het peloton heeft. Wat me ook aanspreekt, is dat de ploeg niet altijd met een vast plan de koersen ingaat, maar dat ze de tactiek vaak afstemmen op hoe de wedstrijd zich ontplooit.”

  Volgt Lars Boom het voorbeeld van Lotte Kopecky?

  Liv Racing, tot eind dit jaar dus nog de werkgever van Lotte Kopecky, neemt ook afscheid van ploegleider Lars Boom en dat doet het met onmiddellijke ingang. Boom wil ingaan op een aanbod van een ander team en de wegen scheiden dus nu al.

   

  "We hoopten met Lars dit jaar met de ploeg een nieuwe weg in te slaan en met een nieuw elan in het peloton te verschijnen", licht teammanager Eric van den Boom toe. 

   

  Maar Boom zoekt dus andere oorden op. "We hebben daarop besloten dat het beter is onmiddellijk te stoppen. Met het team zijn we al volop bezig met 2022. We wensen Lars veel succes met zijn volgende uitdaging."