Shirt en rugnummer zorgt twee keer voor "mysterie" rond Sergio Ramos op een dag

  Sergio Ramos

  Dinsdag (1 juni) was Sergio Ramos twee keer in het nieuws in Spanje. Of beter gezegd, zijn afwezigheid was twee keer in het nieuws. Eerst omdat niemand in de Spaanse selectie zijn rugnummer 15 koos en daar een teken in werd gezien. Dan omdat hij niet opdook in de reclamecampagne voor het nieuwe Real Madrid-shirt. Ook daar wordt een signaal in gezien.

  Dinsdagochtend bracht de Spaanse voetbalbond de rugnummers naar buiten van de Spaanse selectie voor het EK. Al snel viel op dat niemand het rugnummer 15 had gekozen. 

   

  Was het een teken dat bondscoach Luis Enrique Ramos op de valreep toch nog zou opnemen in zijn selectie? Enrique had namelijk maar 24 spelers geselecteerd en het mogen er 26 zijn.

   

  Nee dus. De Spaanse sportkrant AS zocht uit dat niemand het nummer 15 koos uit respect voor Sergio Ramos, die 180 wedstrijden voor Spanje speelde en er al bij was op het WK in 2006. De aanvoerder werd gepasseerd voor dit EK omdat hij de laatste maanden van de ene in de andere blessure was gesukkeld.

  Ramos ontbreekt in shirtreclame net als Ronaldo in 2018

  Op dezelfde dag pakte Real Madrid uit met een reclamecampagne om zijn nieuwe shirts voor volgend seizoen te promoten. Op de foto's en video's die Real verspreidde op sociale media en zijn website is Sergio Ramos nergens te zien. Als icoon en aanvoerder was hij de voorbije jaren altijd prominent aanwezig.

   

  Bij de Spaanse pers deed dat een belletje rinkelen. In 2018 ontbrak voor het eerst Cristiano Ronaldo in de promotiecampagne voor het nieuwe shirt. Wie vertrok er die zomer naar Juventus? 

   

  De pers ziet er een mogelijk voorteken in dat de aanvoerder van Real, wiens contract afloopt, zal vertrekken. Sporteconomen verklaarden dat Real en Adidas er alle belang bij hebben om de grootste sterren van de ploeg te betrekken bij de reclamecampagne. 

   

  Helemaal zeker zijn de media niet, want de video's en foto's werden al weken geleden gemaakt. Toen was er misschien nog geen akkoord, maar nu misschien wel. Al betwijfelen de grote sportkranten dat. Een andere mogelijkheid is dat Ramos op dat moment zijn coronabesmetting had opgelopen.

   

  Eden Hazard duikt trouwens wel op in de reclamecampagne.