Bondscoach: "Mignolet speelt morgen, we weten niet exact waar we met De Bruyne staan"

  Roberto Martinez gaf aan dat onder meer Vermaelen en Vertonghen donderdag niet spelen.

  Het was geen toeval dat Simon Mignolet samen met Roberto Martinez naar de persconferentie van de Rode Duivels was gekomen woensdag. De bondscoach verklapte dat Mignolet in doel begint tegen Griekenland morgen. Over Kevin De Bruyne was er weinig nieuws.

  Behalve de basisplaats van Simon Mignolet weten we na de dagelijkse persconferentie van de Rode Duivels ook dat Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Eden Hazard niet in actie zullen komen morgen. Dat drietal komt wel in actie tegen Kroatië op zondag. Witsel speelt geen van beide partijen. Net als Kevin De Bruyne uiteraard. 

   

  "We staan dagelijks in contact met Kevin. Tot volgende week zullen we niet weten waar we exact staan met hem", zei Martinez. "Nu moet hij vooral ontspannen. Door de situatie van Jan Vertonghen niet lang geleden, die een soortgelijke breuk had, hebben we wel ervaring en contact met een specialist in maskers."

   

  "Maar het is te vroeg om te zeggen of Kevin de eerste match van het EK zal halen. Eerst moet hij groen licht krijgen van de dokters en dan moeten we afwachten hoeveel trainingssessies hij kan verteren."

  We staan dagelijks in contact met Kevin. Tot volgende week zullen we niet weten waar we exact staan met hem.

  Geen De Bruyne, geen Hazard, geen Witsel en geen Vertonghen tegen Griekenland, maar uit die match moeten we niet noodzakelijk grote conclusies trekken.


  "Ik ga niet verklappen of de vervangers van al die spelers morgen ook hun vervangers zouden zijn op het EK", zei Martinez. "Vertongen en Vermaelen hebben geen problemen, maar Vermaelen is net terug van Japan en dat kan een impact hebben. Vertonghen willen we zondag volledig fit hebben."


  Verder kwamen we nog te weten op de perscenferentie dat het mogelijk is dat spelers van de reservelijst (Zinho Vanheusden, Sambi Lokonga en Brandon Mechele) spelen in de oefenmatchen.

  Mignolet brak ook ooit oogkas: "Hopelijk is de breuk bij Kevin op betere plaats"

  Simon Mignolet begint de voorbereiding met een basisplaats tegen Griekenland. Het moet een leuk gevoel zijn voor iemand die meestal moet toekijken vanaf de bank. 

   

  "Het grote voordeel nu is dat ik speel bij Club Brugge is dat ik matchritme heb als men mij nodig heeft. Dat was anders bij het vorige grote toernooi. Het voordeel is ook dat als ik dan niet speel bij de nationale ploeg, ik mezelf niet moet afvragen wanneer ik dan wel zal spelen", zei Mignolet.

   

  10 jaar geleden brak Simon Mignolet zijn oogkas, net als Kevin De Bruyne nu. Hij kon toen twee maanden niet spelen en verscheen daarna met een masker op het veld. Wat denkt hij over de kansen van De Bruyne?

   

  "Ik had een soortgelijke blessure, maar niet dezelfde. Ik had mijn neus en oogkas gebroken. Wat ik weet is dat het bij een breuk van de oogkas heel belangrijk is waar de breuk zit. Bij mij was dat achter mijn oog, waardoor ik gezichtverlies riskeerde en ik erg lang moest wachten voor ik mocht spelen." 

   

  "Laat ons hopen dat de breuk bij Kevin op een betere plaats is, om het zo te zeggen. Wat ik wel weet, is dat twee dagen nadat de breuk genezen was, ik meteen kon spelen en ik daar daarna nooit nog last van heb gehad."

  Ik had een soortgelijke blessure, maar niet dezelfde. Wat ik weet is dat het bij een breuk van de oogkas heel belangrijk is waar de breuk zit.