Denemarken, EK-concurrent van België, houdt Duitsland op een gelijkspel

  De Denen zitten net als België in poule B op het EK.

  Denemarken heeft in zijn eerste oefenpot van de EK-campagne Duitsland op een 1-1-gelijkspel kunnen houden. De Duitsers hadden het betere van het spel, maar konden hun overwicht niet ombuigen in een zege.

  Doelpunten Duitsland-Denemarken:

  • 48' 1-0 Neuhaus
  • 71' 1-1 Poulsen

  Bondscoach Roberto Martinez zal woensdagavond één oefenmatch wellicht met extra aandacht hebben gevolgd. EK-concurrent Denemarken, net als de Rode Duivels in poule B van het EK, nam het op tegen Duitsland.

   

  De Duitsers, met de terugkerende Müller en Hummels in de basis, toonden zich gretig tegen Denemarken, maar bleven offensief wat onmondig in de zone van de waarheid. Denemarken zette daar een solide organisatie tegenover en loerde op de counter.

   

  Pas in de tweede helft werd er een eerste opening gevonden. Florian Neuhaus, middenvelder van Mönchengladbach, trapte Die Mannschaft op voorsprong. Duitsland had nog enkele goede mogelijkheden op de 2-0, maar die viel niet.

   

  Zoals vaker kwam het doelpunt dan wel aan de overkant. Eriksen, die een bleke wedstrijd speelde, had aan één moment genoeg om met een splijtende pass Poulsen diep te sturen. De Leipzig-spits werkte goed af.

   

  Verder dan een 1-1 kwamen beide ploegen niet meer. Duitsland oefent maandag nog tegen Letland, Denemarken tegen Bosnië. Morgen is het de beurt aan de Rode Duivels, die het opnemen tegen Griekenland.