Beerschot heeft met Walter Damen eerste vertegenwoordiger in RVB Pro League

  Walter Damen.

  De algemene vergadering van de Pro League heeft geen akkoord opgeleverd over de formule in 1A en de integratie van de belofteteams in het amateurvoetbal, maar met Walter Damen is er wel een nieuw lid voor de Raad van Bestuur.

  Walter Damen, ondervoorzitter van Beerschot, werd verkozen tot lid van de Raad van Bestuur. Hij neemt de plaats in van Ronny Verhelst (KV Kortrijk).

   

  “Walter werd met groot respect verkozen als nieuw lid door de andere Belgische clubs”, vertelt Algemeen Directeur, Frédéric Van den Steen. “Het is de eerste keer dat iemand van Beerschot een zitje krijgt in de Raad van Bestuur van de Pro League. Daar mogen we terecht trots op zijn.”

   

  “We zijn als club enorm trots op Walter”, benadrukt bestuurder Luc Neefs. “Als jurist is hij een absolute meerwaarde in het Belgische profvoetbal. Walter streeft naar een ethische voetbalcompetitie, waar de belangen van iedere club op de juiste manier worden verdedigd.”

   

  “Het bestuur is zeer tevreden dat onze ondervoorzitter een belangrijk bestuursmandaat in het professionele voetbal inneemt”, vult bestuurslid Jan Van Winckel aan. 

   

  “Beerschot neemt al geruime tijd een constructieve rol op in het professionele voetbal en wil de belangen van alle clubs verdedigen. Wij danken dan ook de clubs die het vertrouwen aan Walter schonken om hen te vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur.”

  Samenstelling Raad van Bestuur Pro League

  Voorzitter: Peter Croonen (RC Genk)

   

  Leden:

  • Mehdi Bayat (Charleroi)
  • Philippe Bormans (Union)
  • Eddy Cordier (Zulte Waregem)
  • Alexandre Grosjean (Standard)
  • Sven Jaecques (Antwerp)
  • Michel Louwagie (AA Gent)
  • Harm van Veldhoven (Lommel)
  • Walter Damen (Beerschot)
  • Peter Willems (OH Leuven)