Baloise Belgium Tour live bij Sporza: topsprinters en gevarieerd parcours

  Caleb Ewan en Sam Bennett komen hun snelle benen testen in de aanloop naar de Tour.

  Van Caleb Ewan tot Philippe Gilbert: de Baloise Belgium Tour heeft heel wat sterke namen aan de start staan. Goed nieuws voor het publiek dat opnieuw welkom is, maar de organisatie heeft een warme oproep voor de fans:  "Wij willen geen toestanden zoals tijdens de bergetappes in de Giro." De Belgische rittenkoers is live te bekijken bij Sporza.

  Na een jaar afwezigheid gaat de Belgium Baloise Tour (2.Pro) volgende week woensdag opnieuw van start met een lastige etappe richting de Vlaamse Ardennen.  "Andermaal kunnen we de renners een zeer gevarieerd programma aanbieden", zegt Ludo Dierckxsens, die mee het parcours uittekende.

   

  De sprinters zullen hun kans moeten grijpen in de enige twee vlakke ritten, namelijk de 3e rit naar Scherpenheuvel en op de slotdag in rit 5. De mannen met klassementsambities zullen vooral goed voor de dag moeten komen in de tijdrit in Knokke-Heist en in de zwaardere etappes. 

   

  Vooral de koninginnenrit op dag 4 in Hamoir belooft met onder meer de Muur van Hoei voor spektakel te zorgen. "Hier zal het klassement zijn definitieve vorm krijgen", zegt Ludo Dierckxsens.

  Veel snelle mannen aan de start

  De organisatie kan voor haar 90e verjaardag rekenen op een zeer sterk deelnemersveld met daarbij heel wat snelle mannen. 

   

  Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) springen het meest in het oog. Zij krijgen concurrentie van onder meer Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) en onze landgenoot Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB).

   

  Ook een heel aantal 'klassieke' mannen staan aan de start. Zo stuurt Deceuninck- Quick Step onder meer Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Davide Ballerini naar de Baloise Belgium Tour. Maar ook oud-winnaar Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) en Sep Vanmarcke (Israel Start-up Nation) verschijnen woensdag aan de start.

  Veiligheid in en naast de koers

  De organisatie maakt van de veiligheid een topprioriteit. Zo werkt organisator Golazo onder meer samen met producent Boplan om hun parcours te voorzien van de nodige Race Barriers aan de finish en safety-totems onderweg.

  Wij verwachten twee hevige massasprints dus nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen

  Christophe Impens

  Met zoveel sprinters aan de start laat de organisatie alvast niets aan het toeval over. "Wij verwachten twee hevige massasprints dus nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen", zegt Christophe Impens, CEO van Golazo.

   

  Ook naast de koers moet de veiligheid volgens de organisatie primeren. Publiek is niet welkom bij de ploegbussen en in een perimeter van 200m rond de aankomstlijn. 

   

  Langs het parcours zijn de fans wel welkom op voorwaarde dat ze zich aan de maatregelen houden. "Wij willen geen toestanden zoals tijdens de bergetappes in de Giro", waarschuwt de organisatie.

  Twee jaar geleden won Remco Evenepoel de Belgische rittenkoers voor Victor Campenaerts en Tim Wellens. 

  Live op Sporza

  De Baloise Belgium Tour is vanaf woensdag elke dag te volgen op Eén. Uiteraard kun je alle ritten ook vanaf de start met tekst volgen op sporza.be