10.000 vrijwilligers haken af voor Olympische Spelen en Paralympische Spelen

    Van de 80.000 vrijwilligers die actief zouden zijn bij de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen van Tokio in de komende zomer hebben er 10.000 afgehaakt. Dat heeft het Japanse televisiestation NHK laten weten.

    Vermoedelijk heeft de leegloop te maken met zorgen over de verspreiding van het coronavirus. Meerdere peilingen hebben inmiddels uitgewezen dat een merendeel van de bevolking het op dit moment niet ziet zitten dat het evenement in het land wordt gehouden. Ook enkele vooraanstaande artsen lieten zich in die richting uit.

     

    Zowel de Japanse regering als het Internationaal Olympisch Comité heeft meerdere keren laten weten dat het doorgaan van de Olympische Spelen niet ter discussie staat. Het evenement werd in 2020 vanwege de pandemie een jaar uitgesteld.