Verschueren, Louwagie, Venanzi en Willems vertegenwoordigen Pro League in raad van bestuur KBVB

  De Pro League heeft beslist dat Michael Verschueren (Anderlecht), Michel Louwagie (AA Gent), Bruno Venanzi (Standard) en Peter Willems (OH Leuven) de belangen van het profvoetbal zullen verdedigen in de nieuwe raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  De raad van bestuur van de Belgische voetbalbond slankt straks af van twaalf naar tien leden, van wie minstens twee onafhankelijken. 

   

  Komend weekend zal duidelijk zijn wie allemaal in het hoogste bestuursorgaan van de KBVB zetelt. Dan moet de algemene vergadering van de KBVB de benoeming van de onafhankelijke leden bekrachtigen. Ook amateurafdelingen Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben elk recht op twee leden.

   

  De Pro League heeft dinsdag op haar raad van bestuur alvast de vier afgevaardigden voor het profvoetbal bekendgemaakt. 

   

  Michael Verschueren (Anderlecht), Michel Louwagie (AA Gent), Bruno Venanzi (Standard) en Peter Willems (OH Leuven) kregen voor twee jaar het mandaat om de stem van de profclubs te vertolken. 

   

  Venanzi en Verschueren zetelden al in het bestuur sinds juni 2019, Willems en Louwagie zijn nieuwkomers. Joseph Allijns, Mieke De Clercq, Paul Van der Schueren en Mehdi Bayat verdwijnen.

   

  De afvaardiging van het viertal is ook niet onbelangrijk voor de verkiezingen van de nieuwe bondsvoorzitter in augustus. Als de Pro League een kandidaat naar voren wil schuiven als opvolger van Bayat, luistert deze naar een van deze vier namen.