Mathieu van der Poel: "Een rit winnen in mijn 1e Tour zou mooi zijn"

  Mathieu van der Poel is op hoogtestage in La Plagne.

  Na zijn uitstapje naar het mountainbiken heeft Mathieu van der Poel zijn plannen uit de doeken gedaan voor deze zomer. "De Tour is een van mijn doelen, maar Tokio is mijn grootste doel", zegt de Nederlandse kopman van Alpecin-Fenix.

  "Tokio zal hopelijk het hoogtepunt van de zomer worden"

  Vorige maand haalde Mathieu van der Poel zijn mountainbike van stal om 2 Wereldbekers af te werken. De wereldkampioen veldrijden werd 7e in Albstadt en 2e in Nove Mesto.

  "Het was echt goed om terug op mijn mountainbike te zitten. Ik behaalde enkele goede resultaten. Natuurlijk was de voorbereiding op die wedstrijden wel wat kort", vertelt Van der Poel in een video van zijn ploeg Alpecin-Fenix.

   

  "Nu ben ik op hoogtestage in La Plagne om me klaar te stomen voor de 2e helft van het seizoen. Ik zal goed voorbereid zijn voor de komende doelen."

   

  Van der Poel maakt op 26 juni zijn Tour-debuut. "De Ronde van Frankrijk is een van mijn doelen, maar de Olympische Spelen zijn mijn grootste doel."

   

  "Ik ben al enkele jaren aan het toewerken naar de Spelen (waar hij voor olympisch goud gaat in het mountainbiken). Hopelijk wordt Tokio het hoogtepunt van de zomer."

  Van der Poel: "Ik heb de Tour-ritten nog niet bekeken"

  Met welke ambities trekt Van der Poel naar zijn eerste Tour? "Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb nog niet gekeken naar het rittenschema."

  "Maar ik zal er sowieso enkele ritten uitpikken en een etappe proberen te winnen. Dat zou een succes zijn in mijn eerste Tour."

   

  Voor de Tour doet Van der Poel wedstrijdritme op in de Ronde van Zwitserland (6-13 juni). "Daar zal duidelijk worden hoe mijn conditie is. Ook in Zwitserland zal ik kijken welke etappes me het best liggen en voor een ritzege gaan."