Doku: "Drie jaar geleden supporterde ik nog op de Groenplaats in Antwerpen"

  Doku toont trots zijn gepersonaliseerde telefoonhoesje.

  Op dag 2 van de EK-voorbereiding van de Rode Duivels stond de jongste van allemaal de pers te woord. Jérémy Doku (19) volgde het WK in Rusland nog op grote schermen als supporter, maar bulkt drie jaar later van de zelfzekerheid.

  Wat de rol van Jérémy Doku wordt op het EK is voor iedereen nog afwachten. Veel zal bepaald worden door de situatie van Eden Hazard. "Ik denk wel dat Eden klaar zal geraken", zei Doku. "Als ik moet spelen van de coach, zal dat natuurlijk voor druk zorgen, maar ik zal mijn best doen en tonen dat ik klaar ben." 

   

  Met zijn 19 jaar is Doku met voorsprong de jongste speler van de groep. Hij had er een mooie anekdote over, maar vindt leeftijd tegelijk onbelangrijk. "Het is een speciaal gevoel om hier te staan, want ik weet nog dat ik op de Groenplaats in Antwerpen keek naar het WK en me afvroeg hoe dat zou zijn als speler."

   

  "Dat ik er nu bij ben is speciaal voor mij en mijn familie. Ik besef dat het speciaal is om op deze leeftijd al hier te staan. Maar in het voetbal bestaat er geen leeftijd.  Het gaat om wat je toont op het veld."

   

  "Wat ik verwacht voor mezelf? Een geslaagd EK hangt af van het collectieve. En als ik mezelf een paar minuten kan tonen, dan is het voor mezelf al geslaagd. Het is aan mij om te tonen dat de coach geen slechte keuze heeft gemaakt met mij."

  "Meer zelfverzekerd sinds ik in Ligue 1 speel"

  Dat Jérémy Doku zich al helemaal thuis voelt bij de Rode Duivels bewees hij door fier als een gieter de bescherming van zijn smartphone te tonen (zie foto). Daarop staat hij in het shirt van de nationale ploeg.

   

  "Het is niet de eerste keer dat ik geselecteerd word, dus ik ben al goed geïntegreerd en voel me goed in de groep."

   

  "Dat ik meer zelfverzekerd ben? Omdat ik nu in de Ligue 1 tegen betere ploegen en betere spelers speel, ben ik zelfzekerder geworden wanneer ik naar de nationale ploeg kom. Het is leuk dat de cijfers bewijzen dat ik een van de beste dribbelaars ben in Frankrijk, maar ik wist al van mezelf dat ik goed kan dribbelen."

   

  Een werkpunt voor Doku is eerder zijn afwerking voor doel. Daar kan ene Thierry Henry misschien wel bij helpen? "Ik ben blij dat hij erbij komt. Hij is een heel grote speler en ik probeer mijn afwerking te verbeteren. Dat zal ik met hem proberen doen. Maar ik heb hem nog niet gezien."

  Ik zal mijn afwerking proberen te verbeteren met Henry, maar ik heb hem nog niet gezien.