Dury nog 1 jaar bij Zulte Waregem: "Correct, maar ik voel me niet passé"

  Francky Dury verlaat Zulte Waregem straks, maar zegt het voetbal nog niet vaarwel.

  Er waait binnenkort een nieuwe wind bij Zulte Waregem, of toch na komend seizoen (2021-2022). Essevee neemt dan afscheid van Francky Dury (63), een beslissing die de T1 zelf volledig ondersteunt.

  Francky Dury en Zulte Waregem, ze leken voor het leven aan elkaar te kleven, maar eind volgend seizoen stopt hun samenwerking. In onderling overleg, zo bevestigt ook Dury in een gesprek.

   

  "Deze beslissing is niet plots gevallen", legt Dury uit. "Ik had een lang contract (nog 3 jaar) en ik begreep de vraag."

   

  "Op bepaalde momenten kan zo'n lange overeenkomst voor beide partijen een nadeel zijn. Na enkele gesprekken met de meerderheidsaandeelhouder zijn we tot een oplossing gekomen. Die is goed en correct."

   

  Dury levert 2 jaar van zijn contract in. Is dat dan "goed en correct"? "Daar gaat het niet over. Je moet nadenken. Een lang project moet een goed project blijven. Ik houd van deze club én van mijn job en ze kunnen op mij rekenen, maar het is echt een goeie beslissing. Dat meen ik."

   

  Zwaait Dury Zulte Waregem na volgend seizoen dan volledig uit? "Ja, ik blijf niet meer bij de club in een andere functie."

   

  "Maar nogmaals: ik houd van mijn job en deze sport. We zien wel wat er uit de bus komt. Ik doe mijn best zodat ik op de radar kan blijven. Ik voel me niet te oud en niet passé. Ik ga mee in alle verhalen."

  Ik doe mijn best zodat ik op de radar kan blijven. Ik voel me niet te oud en niet passé.

  Francky Dury (coach Zulte Waregem)

  "Vraag me niet of De fauw, Simons of een derde me moet opvolgen"

  Zulte Waregem wil een verjonging doorvoeren. Het kijkt daarbij naar de huidige staf van Francky Dury. Davy De fauw en Timmy Simons zijn zijn assistenten.

   

  Dury: "Ik sta 100 procent achter de verjonging en met Davy en Timmy hebben we twee bekwame trainers."

   

  "Ze kunnen zich verrijken, maar vraag me vandaag niet of het aan Timmy, Davy of een derde is om me op te volgen."

   

  "Niemand heeft me die vraag ook gesteld. Daar antwoord ik ook niet op. Ik kijk niet met een vergrootglas in de tribune of naar een training."

   

  Dury weet dus dat het zijn laatste seizoen bij Essevee wordt. "Of dat een nadeel is? Neen, integendeel."

   

  "Ik wil mooi eindigen. Ik wil niet vertrekken met slaande deuren, maar over ambities spreek ik me niet uit. We zoeken nog versterking en eind augustus kan ik beter antwoorden. Nu zitten we nog in de schemerzone."