0

EK-tegenstander Rusland imponeert geenszins tegen Polen

di 1 juni 2021 23:05
De Russen vieren hun gelijkmaker.

De Rode Duivels spelen donderdag tegen Griekenland een oefenpot, Rusland - op 12 juni de eerste tegenstander van de Belgen op het EK - kwam vanavond in actie. In Polen werd het 1-1.

Bij de thuisploeg kreeg onder meer Robert Lewandowski rust, maar hij zag hoe zijn landgenoten prima aan de partij begonnen. In de 4e minuut opende Swierczok de score.

Rusland werd achteruit geduwd, maar kwam in de 20e minuut langszij. Rechtsback Karavajev legde een knappe voorzet van Golovin voorbij Fabianski.

De eerste helft viel nog vrij goed mee, maar de tweede helft verwaterde compleet door de vele wissels.

De Belgen zullen niet meteen onder de indruk zijn van hun eerste EK-tegenstander en ook niet van Kroatië, dat zondag de Belgen in de ogen kijkt. Kroatië, waar Ivan Perisic scoorde, bleef op 1-1 steken tegen Armenië.