Belgian Cats verwelkomen toeschouwers bij dubbele oefenmatch tegen Griekenland

  De Cats worden weer omringd door een beperkt aantal fans.

  De Belgische nationale basketvrouwen spelen hun dubbele oefeninterland tegen Griekenland, op donderdag 10 en zaterdag 12 juni in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk, met een beperkt aantal fans in de tribunes. Dat heeft de basketbalfederatie, na groen licht van de politieke autoriteiten, bevestigd.

  Op donderdag 10 juni oefent de ploeg van bondscoach Philip Mestdagh tegen Griekenland voor 550 toeschouwers. Op zaterdag 12 juni wordt nogmaals tegen Griekenland gespeeld, maar deze keer voor 700 toeschouwers. 

   

  Het gaat om een testevent in samenwerking met de overheid. Beide oefenduels zullen dienst doen als experiment, om te meten wat het effect is van een grote groep mensen op de luchtkwaliteit binnen een bepaalde ruimte. 

   

  Het toegelaten aantal mensen werd door experts vastgelegd, op basis van het volume van de zaal en de ventilatie.

   

  "Iedereen ouder dan zes jaar wordt verzocht ter plaatse een sneltest af te leggen, waarvoor best tijdig in de zaal wordt aangemeld", klinkt het in een mededeling van de basketbalbond. 

   

  De Cats bereiden zich momenteel voor op het EK (17-27 juni in Straatsburg en Valencia) en de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus in Tokio).