Thijs Zonneveld over de plannen van Froome: "Wordt wat potsierlijk"

  Chris Froome is nog altijd op zoek naar zijn oude benen.

  In het Critérium du Dauphine legt Chris Froome deze week de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour. "Maar zou Israel Start-Up Nation hem niet beter thuislaten?", vraagt Thijs Zonneveld zich af in De Tribune. 

  "Het wordt nu wel een beetje potsierlijk"

  Ook in het Critérium du Dauphiné werd Froome deze week al snel op achterstand gefietst.

  "Ik had in de 2e etappe een beetje medelijden met hem. Ik vond het een beetje zielig", zegt de Nederlandse wielercolumnist Thijs Zonneveld.

   

  "Qua erelijst is Froome een geweldige renner en hij heeft een enorm harde kop. Dat heeft hij in het verleden al bewezen door de Giro in 2018 op zijn kop te zetten."

   

  Maar sinds zijn zware blessure in 2019 reed Froome niet meer in de top 20 van een wedstrijd. Zonneveld: "Het wordt nu wel een beetje potsierlijk. Hij roept al anderhalf jaar dat hij op schema ligt om zijn 5e Tour te winnen. Maar dat is onzin."

  Froome roept al anderhalf jaar dat hij op schema ligt om zijn 5e Tour te winnen. Maar dat is onzin.

  Thijs Zonneveld

  "Bij Israel Start-Up Nation zullen ze zich wel in de haren krabben"

  Froome wordt normaal gezien een van de speerpunten van Israel Start-Up Nation in de Tour. "Ik vraag me echt af of hij wel zal starten in de Tour. Ik denk veeleer niet dan wel", zegt Zonneveld.

  "Ze zullen zich bij Israel Start-Up Nation wel al in de haren gekrabd hebben. Froome is de duurste renner van het peloton. Hij verdient 5,5 miljoen euro per jaar. Met dat geld had je toch wat leukers kunnen doen dan een renner kopen die nu niet meer is dan pelotonvulling. Met alle respect voor zijn erelijst."

  "Froome kan in de Tour straks geen etappe winnen of in de top 20 eindigen van het klassement."

  "Ze zouden misschien beter zeggen: "Blijf maar lekker thuis." Maar dan is het natuurlijk helemaal duur geweest."

  Download de podcast van De Tribune