Roberto Martinez: "De Bruyne hoeft niet geopereerd te worden"

  Kevin De Bruyne hoeft niet geopereerd te worden na zijn zware botsing in de Champions League-finale. De Bruyne liep daarbij een gebroken neus en een gebroken oogkas op. "Hij zal snel kunnen aansluiten bij de groep", zegt bondscoach Roberto Martinez.

  Bondscoach Roberto Martinez werd op de eerste persconferentie bestookt met vragen over de onfortuinlijke Kevin De Bruyne.

  "Kevin zou nu normaal een weekje rust krijgen bij zijn familie, maar helaas is dat plan veranderd. Zijn toestand wordt gemonitord en hij moet veel testen ondergaan", vertelt de bondscoach.

   

  "Kevin heeft een dubbele breuk, maar hij moet niet geopereerd worden. Met een operatie zou het heel moeilijk geweest zijn voor hem om op het EK te zijn."

   

  "Ik heb ook al met Kevin gesproken en hij ziet het positief in."

  We weten nog niet of De Bruyne inzetbaar zal zijn voor de 1e groepsmatch

  Roberto Martinez

  Zal De Bruyne al inzetbaar zijn vanaf de 1e groepsmatch? "Dat weten we nog niet. We zijn momenteel nog zijn situatie aan het inschatten."

   

  "Over 4 à 5 dagen zullen we een beter beeld hebben. Maar ik zie het nu al positiever in dan net na de finale."

  Martinez: "Witsel fit krijgen tegen 3e groepsmatch"

  Hoe gaat het met dat andere zorgenkind, Axel Witsel?

  "Axel is al een lange periode hard aan het werken om weer fit te zijn. Vorige week heeft hij veldwerk gedaan. Maar hij moet nog door enkele fases gaan."

   

  "We zullen Axel niet laten spelen in de komende oefenmatchen. Dat is ook niet ons doel. We willen hem volledig fit zien te krijgen tegen de 3e groepsmatch."


  Mocht Martinez merken dat Witsel toch niet op tijd fit zal zijn. Wat dan? "Zinho Vanheusden, Brandon Mechele en Albert Sambi-Lokonga staan klaar om in te vallen", zegt de Spanjaard. "Sambi-Lokonga heeft hetzelfde profiel als Witsel."

  Martinez: "Weten nog niet of we De Bruyne kunnen inzetten in de eerste matchen"