Ga naar de inhoud

Ervaringsdeskundige Kenny Thompson: "Zo'n masker is toch wel vervelend"

Kenny Thompson speelde in 2009 ook een poosje met een masker na een neus- en oogkasbreuk.

Als we Kevin De Bruyne de komende weken in actie zullen zien, zal dat wellicht met een masker zijn om zijn gebroken neus en oogkas te beschermen. Ex-voetballer Kenny Thompson liep jaren geleden een gelijkaardige blessure op en spreekt dus uit eigen ervaring. "Je voelt het toch de hele tijd zitten", vertelt Thompson aan Sporza.

Kevin De Bruyne heeft aan zijn botsing in de Champions League-finale een gebroken neus en een gebroken oogkas overgehouden. Toch moest Kenny Thompson zaterdagavond niet meteen aan zijn eigen situatie van jaren geleden denken. "Neen, wel meteen aan het EK en de Rode Duivels", zegt hij.

 

"Ik wist natuurlijk wel dat een blessure aan je gezicht of aan je hoofd ernstig kan zijn. In 2009 brak ik ook mijn neus en mijn oogkas na een botsing in een wedstrijd tegen Zulte Waregem. Ik besefte meteen dat het niet juist was, want ik had het horen kraken."

 

"Ik voelde mij niet duizelig of misselijk. Dat zag je ook bij De Bruyne, die heeft ook nog even in de tribunes gezeten. Bij mij hebben ze pas de volgende ochtend foto's gemaakt. Daarop werd duidelijk wat er aan de hand was."

Het masker belemmerde me niet, maar je voelt het de hele tijd en dat is toch een beetje vervelend.

Kenny Thompson

"Ik had wel het geluk dat de breuk niet verplaatst was en dat er geen zenuwen geraakt waren. Het was een mooie breuk. Als dat bij Kevin De Bruyne ook het geval is, ziet het er niet zo slecht uit. Dat hoop ik voor hem en voor heel België."

 

"Zelf heb ik toen twee dagen niet getraind om de zwelling wat te laten weggaan, maar het volgende weekend stond ik opnieuw op het veld met een masker. Dat was toch wat wennen. Het is niet zo dat het me belemmerde, maar je voelt het wel de hele tijd en dat is toch een beetje vervelend."

 

"Op lange termijn heb ik geen last gehad van die blessure. Ik hoop dat dat voor De Bruyne ook zo zal zijn. Hij is ook een totaal ander type als ik was. Hij is slimmer en sluwer en kan de duels vermijden. Dat was niet meteen mijn speelstijl (lacht)."

Kenny Thompson met zijn masker.