meest recent

Jong Oranje ontmoet scorende Lukas Nmecha in halve finales EK U21

ma 31 mei 2021 23:56
Boadu (rugnummer 9) was de Nederlandse sluipschutter.

Nederland is nog niet uitgepraat op het EK voor beloften. Integendeel: Oranje rekende in de kwartfinales af met Frankrijk. Het haalde een 0-1-achterstand op en won dankzij een doelpunt in de slotseconden van de wedstrijd.

De Nederlandse jongeren - zonder de geblesseerde Noa Lang - schoten uitstekend uit de startblokken, maar Frankrijk gaf hen het deksel op de neus.

Dayot Upamecano, de nieuwste miljoenenaanwinst van Bayern München, kopte de Fransen op voorsprong.

Maar de Nederlanders toonden hun veerkracht. Myron Boadu bracht de stand kort na de pauze in evenwicht, de spits was ook de killer met dienst in de extra tijd.

In de halve finales speelt Nederland tegen Duitsland, dat Denemarken pas tegen het canvas kon meppen na penalty's.

Anderlecht-spits Lukas Nmecha sleepte in de 88e minuut met de 1-1 verlengingen uit de brand, waarin beide teams nog eens scoorden.

Ook in de penaltyreeks was Nmecha koelbloedig: Duitsland won met 5-6. Aan de overkant werd Jakob Bruun Larsen, die andere huurling van paars-wit, na ruim een uur vervangen.

Spanje klopte Kroatië na verlengingen en wacht op Portugal, dat ook al extra tijd nodig had. De 3-3 na 90 minuten werd 5-3 na 120 minuten.