Beste speler in de Serie A: Romelu Lukaku uitgeroepen tot MVP 2020-2021

  Lukaku werd enkele weken geleden kampioen met Inter.

  Romelu Lukaku (28) houdt aan zijn topseizoen bij Inter nog een prestigieuze bekroning over. De Rode Duivel is door de Lega Serie A uitgeroepen tot meest complete speler van het seizoen. Lukaku scoorde 24 keer en gaf 11 assists bij landskampioen Inter.

  Ook de organisatie van de Italiaanse eerste klasse onderstreept dus nog eens de waarde van Romelu Lukaku voor Inter.

   

  Lukaku scoorde een karrenvracht aan doelpunten, leverde nog een tros goals aan en doorbrak met Inter de jarenlange hegemonie van Juventus.

   

  Juve levert met topschutter Cristiano Ronaldo wel de beste aanvaller bij het ensemble van awards, maar Lukaku werd dus verkozen tot meest complete speler van het seizoen.

   

  De ranking gebeurde op basis van statistieken. Het draaide niet alleen om doelpunten en assists, maar ook andere technische gegevens werden mee in kaart gebracht: bewegingen zonder bal, spelkeuzes en technisch en fysiek rendement.

   

  Lukaku zal zijn trofee in ontvangst mogen nemen bij de start van volgend seizoen.

   

  Er werden ook prijzen per positie uitgedeeld. Gianluigi Donnarumma (AC Milan) kreeg de trofee voor beste doelman. Cristian Romero (Atalanta) werd beste verdediger, Nicolo Barella (Inter) beste middenvelder en Cristiano Ronaldo (Juventus) beste aanvaller.

  Romelu Lukaku bedankt zijn ploegmaats en zijn intussen ex-trainer: "Deze is voor de fans"