De voorbije week leverde 6 nieuwe olympiërs op: van Kaps tot Van der Plaetsen

  De Olympische Spelen zijn van 23 juli tot 8 augustus in Tokio.

  De Belgische olympische selectie tikt aan. De voorbije week kregen 6 atleten zekerheid over een ticket voor Tokio 2020.

  Jessie Kaps (23) - schieten

  De minder bekende Jessie Kaps beet de spits af. De 23-jarige schutster pakte vorige maandag zilver op het EK in de discipline 10 meter luchtgeweer. Voor de top 2 lag een olympisch ticket klaar.  

  Gabriel De Coster (20) - kajak slalom

  Gabriel De Coster kreeg letterlijk een plaats voor Tokio in de schoot geworpen. Een ander land nam zijn quotaplaats niet op, zodat België een slalomkajakker mag uitsturen. De Coster, goed voor brons op het EK U23 vorig jaar, profiteert.

  Nina Sterckx (18) - gewichtheffen

  Nina Sterckx (18) presteerde de voorbije weken sterk op het EK senioren (brons) en het WK junioren (zilver). Ze rukte daarmee op op de wereldranking. Omdat Vietnam geschorst werd door dopinggerelateerde issues, schoof Sterckx vrijdag op naar plaats 8 in de klasse tot 49 kg. En de top 8 mag naar Tokio.

  Lianne Tan (30) - badminton

  Vrijdag besloot de internationale badmintonbond (BWF) om de spelersrankings te bevriezen. Zo is Lianne Tan al 2 weken sneller gerust. De top 38 mag naar Tokio, Tan is nummer 24 van de olympische ranking. Ook in 2012 en 2016 was Tan op de Spelen.

  Paulien Couckuyt (24) - atletiek

  In Oordegem liep Paulien Couckuyt zaterdag een PR van 55"37 op de 400 meter horden, net onder de olympische limiet van 55"40. De Europese beloftekampioene voegt zich bij Hanne Claes, die in 2019 al de limiet liep op de 400 meter horden. 

  Thomas Van der Plaetsen (30) - atletiek

  Thomas Van der Plaetsen werkte zaterdag en zondag een ijzersterke tienkamp af in Götzis. Resultaat: een PR van 8.430 punten. 8.350 punten was nodig voor Tokio.