NBA: Antetokounmpo gidst Milwaukee als 1e naar halve finale in het Oosten

  Antetokounmpo jumpt de geschiedenisboeken in.

  De NBA heeft een halvefinalist beet in de Eastern Conference. Slokop Milwaukee liet opnieuw geen kruimels liggen tegen Miami en plaatst zich zo als eerste voor de halve finales in het Oosten. Philadelphia, Portland en Utah deden gisteren alvast een goede zaak om in de Bucks' voetsporen te treden.

  Milwaukee was opnieuw een maatje te groot voor Miami. Het wist gisteren een 4e keer op rij te winnen tegen Butler en co en is zo als eerste zeker van een plaatsje in de halve finale van de Eastern Conference.

   

  Giannis Antetokounmpo speelde een hoofdrol in het zegetoneel van de Bucks. Met 20 punten, 15 assists en 12 rebounds was hij slechts de 3e speler in de geschiedenis van de club die tijdens de play-offs een triple-double liet optekenen. 

   

  Enkel Kareem Abdul-Jabbar (1970) en Paul Pressey (1986) gingen hem voor.

  Next: Philadelphia, Portland en Utah?

  Ook Philadelphia, Portland en Utah hebben hun titeldromen kracht bijgezet gisteren. Philadelphia is na een 103-132-zege in Washington bijna zeker van een stek in de halve finales in het Oosten. De 76ers leiden in de tussenstand met 3-0. 

   

  In het Westen won Portland met 115-95 van Denver, waardoor de stand in dat duel opnieuw in evenwicht is (2-2).  

   

  Utah, ten slotte, graaide de volle buit mee bij Memphis (111-121) en komt in de tussenstand zo 2-1 voor.

  NBA play-offs tussenstand:

  NBA play-offs 2021: ronde 1
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 3-0
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-2
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 2-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 2-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 1-2
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 2-2
  Phoenix Suns LA Lakers 1-2