Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky sprint naar 2e plaats in slotrit én klassement, Lucinda Brand eindwinnares in Thüringen

 zo 30 mei 2021 16:40
Lorena Wiebes klopt Belgisch kampioene Lotte Kopecky in de sprint.

Nederland boven in de Thüringen Ladies Tour.  Terwijl  de Nederlandse Lorena Wiebes haar tweede etappe kon winnen, ging de eindzege in de Duitse rittenkoers naar haar landgenote Lucinda Brand. 

De laatste etappe van de Thüringen Ladies Tour eindigde na 97 kilometer in een oplopende sprint. Enkel onze landgenote Lotte Kopecky kon het wiel van de Nederlandse Wiebes houden, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Jolien D'hoore werd vierde.

 

Voor Wiebes is het haar tweede overwinning in de Duitse rittenkoers nadat ze eerder ook al de snelste was in de 2e etappe.  

 

Belgisch kampioene Lotte Kopecky mag ook terugblikken op een geslaagde zesdaagse. Eerder won ze al de 4e etappe in Duitsland en in het eindklassement wordt ze uiteindelijk 2e.

 

De eindoverwinning in de Thüringen Ladies Tour is voor de Nederlandse Lucinda Brand. De wereldkampioene in het veldrijden won net als Lorena Wiebes twee etappes.

Lotte Kopecky, Lucinda Brand en Emma Norsgaard
Het eindpodium in Duitsland: Lotte Kopecky (2e), Lucinda Brand (1e) en Emma Norsgaard (3e).
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook: