Red Lion Van Aubel na pandoering: "Nummer 1 volstaat niet, dat beseffen we nu"

  Florent Van Aubel in actie tegen Nederland.

  De Belgische hockeymannen, nummer 1 van de wereld, zijn hun zomercampagne gisteren begonnen met een pijnlijke thuisnederlaag tegen Nederland (0-4). "Misschien kwamen we wat arrogant het terrein op", reageert aanvaller Florent van Aubel.

  De nationale hockeymannen staan voor een belangrijke periode: nu vrijdag begint het Europees kampioenschap in Nederland, daarna volgt met de Olympische Spelen in Japan het sportdelirium.

   

  Gisteren misten de Red Lions hun start met een pijnlijke verliesbeurt tegen Nederland in een (overbodige) Pro League-wedstrijd.

   

  "Die match was allesbehalve top, maar we kunnen deze nederlaag wel plaatsen in een groter perspectief", reageert aanvaller Florent van Aubel.

   

  "De bondscoach was niet boos, dat zit niet in zijn karakter. We weten zelf goed genoeg dat we onder ons niveau gespeeld hebben."

   

  Waar liep het verkeerd? "We maakten te veel technische fouten, we speelden niet scherp genoeg en we misten wedstrijdritme met de nationale ploeg", somt Van Aubel op.


  "We moeten nog een knop omdraaien. Een knop die Nederland wel al omgedraaid heeft."

  De bondscoach was niet boos, dat zit niet in zijn karakter. We weten zelf goed genoeg dat onder ons niveau gespeeld hebben.

  Florent Van Aubel

  "Iedereen wil België verslaan"

  België staat met beide benen weer op de grond. Florent van Aubel: "Dat beseffen we."


  "Onze status levert momenteel niks op. We zijn nummer 1 van de wereld, we gaan als favoriet naar de Olympische Spelen, maar dat maakt ook dat iedereen België wil verslaan. En dan krijg je scherpere ploegen tegenover je."

  Knaagt de pandoering aan het zelfvertrouwen? "Neen", antwoordt hij. "Toegegeven, misschien kwamen we wat arrogant het terrein op, maar nu beseffen we weer dat we op 100 procent moeten acteren. Want onze tegenstanders geven zich 110 procent."

   

  Zaterdag openen de Red Lions hun EK met een match tegen Spanje. België is titelverdediger.

  lees/bekijk ook: