Paulien Couckuyt graait olympisch ticket weg op 400 meter horden

  Paulien Couckuyt zal over twee maanden ook in Tokio lopen.

  Paulien Couckuyt (24) is op de atletiekmeeting in Oordegem onder de olympische limiet gedoken op de 400 meter horden. Met een persoonlijk record van 55"37 mag ze haar koffers pakken voor Tokio.

  Op basis van de wereldranking (30e van de 40 olympische deelnemers) mocht Paulien Couckuyt al dromen van haar olympisch debuut. Maar in Oordegem boekte de Belgian Cheetah definitief haar olympisch ticket.

   

  Couckuyt stoomde in de slipstream van winnares Jessica Turner naar een knaltijd van 55"37, waarmee ze net onder de olympische limiet bleef (55"40). Haar vorige persoonlijke record van 55"46 gaat na twee jaar ook van de tabellen.

   

  Couckuyt, de Europese kampioene bij de beloften, mag zich opmaken voor haar olympisch debuut. Op de 400 meter horden krijgt ze al zeker het gezelschap van Hanne Claes, die in 2019 al de olympische limiet liep op het BK outdoor.

  Couckuyt: "Vandaag kwam alles mooi uit"

  "Dit doet ongelofelijk veel deugd", zegt Couckuyt. "Met de wereldranking weet je wel dat je naar Tokio zal gaan, maar je hebt geen 100 procent zekerheid. Met de olympische limiet weet je dat je mooie dingen kan laten zien in Tokio."

   

  "Ik voelde me goed. Er zijn nog een paar minpuntjes, maar mijn ritme zat goed. Vandaag kwam alles mooi uit. Ik dacht eigenlijk dat ik deze limiet pas over een maand zou halen."