Alexander Doom klopt Dylan Borlée en zet sollicitatie voor Tokio kracht bij

  Alexander Doom is op de 400 meter onder de 46 seconden gedoken.

  De International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Oordegem is niet alleen een succes geworden voor der kerseverse olympiër Paulien Couckuyt. Ook Alexander Doom en Cynthia Bolingo hebben zichzelf overtroffen.

  Alexander Doom was in Oordegem de beste Belg over 400 meter. De 24-jarige loper dook bijna een halve seconde onder zijn vorige toptijd. Met zijn persoonlijk record (45"96) en onderstreepte zijn kandidatuur om met de Belgian Tornados naar Tokio te gaan.

   

  "Ik wist dat er veel mogelijk was, omdat het op training heel goed draaide", vertelde Doom na afloop, "maar dat ik bij mijn eerste koers meteen onder de 46 seconden zou duiken, had ik natuurlijk niet verwacht. En dan te weten dat ik na het EK indoor in maart 6 weken heb stilgelegen met een hamstringblessure." 

   

  "Het lijkt me duidelijk dat mijn kansen voor de estafetteploeg gestegen zijn", voegde Doom er nog aan toe.

   

  Dylan Borlée kende minder succes en bleef steken op 46"40. De winst ging in Oordegem naar de Nederlander Jochem Dobber (45"52).

  Dylan Borlée legt de 400 meter af in 46"40.

  Persoonlijk record voor Bolingo, Nederlands record voor Bol

  Cynthia Bolingo heeft op in Oordegem haar persoonlijk record op de 200 meter bijgesteld naar 23"07. Daarmee veegde ze haar toptijd van 6 jaar geleden uit (23"11).

   

  "Het gevoel was niet goed, dus ik kan zeker nog beter, maar ik ben heel blij met de tijd", vertelde Bolingo na afloop. "Het werd dringend tijd dat ik dat record uit 2015 eens van de tabellen liep."

   

  Bolingo's collega bij de Belgian Cheetahs Imke Vervaet benaderde met 23"35 haar persoonlijk record (23"24).

   

  De komende weken richt Bolingo zich weer op de 400 meter. In Oordegem imponeerde Femke Bol op de baanronde. De Nederlandse liep een nationaal record (50"56).

  Femke Bol loopt een Nederlands record op de 400 meter.

  Meer nieuws uit Oordegem: Ismael Debjani heeft de 800 meter gewonnen in een persoonlijk record (1'46"31). Discuswerper Philip Milanov kon niet overtuigen met 63,85 meter.

   

  Op de 100 meter eindigde Rani Rosius als tweede in 11"45, twaalf honderdsten boven haar persoonlijk record. De winst ging naar de Duitse atleteTatjana Pinto. Zij sprintte naar 11"31.