MotoGP opgeschrikt door zware crash tijdens kwalificaties in Moto3

  Jason Dupasquier werd met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

  De kwalificaties voor de GP van Italië zijn vroegtijdig stopgezet na een zware crash in de Moto3-klasse. Op het circuit van Mugello kwam de 19-jarige Zwitser Jason Dupasquier ten val, waarna hij werd geraakt door een andere rijder. Dupasquier werd met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, over zijn toestand is momenteel nog niets bekend.

  Op het circuit van Mugello maakt de MotoGP zich op voor de Grote Prijs van Italië. De motorrijders van de Moto3, de voormalige 125cc-klasse, waren bezig aan hun tweede kwalificatie.

   

  Net voor het einde kwam de 19-jarige Jason Dupasquier ten val bij het uitgaan van een bocht, zowel de rijder als zijn motor bleef op de baan liggen. De aanstormende Japanner Ayumu Sasaki kon geen kant meer op en reed vol op de motor van Dupasquier in.

   

  De twee bleven liggen en de rode vlag werd bovengehaald om beide rijders de nodige medische zorgen te verlenen. Sasaki bleek achteraf relatief ongeschonden te zijn en ook een derde betrokken rijder bleef ongedeerd.

   

  De Zwitser Dupasquier bleek er erger aan toe te zijn. Hij bleef roerloos liggen en werd ruim een halfuur verzorgd door het medisch personeel. Uiteindelijk landde er een traumahelikopter op het circuit. Volgens de organisatie werd de 19-jarige overgebracht naar het ziekenhuis van Firenze voor verdere behandeling. 

   

  Zijn toestand zou kritiek zijn, maar meer informatie over Dupasquier is er op dit moment niet.