Greet Minnen loot meteen Petra Kvitova in eerste ronde Roland Garros

  Greet Minnen plaatste zich voor de hoofdtabel op Roland Garros.

  Greet Minnen (WTA-125) krijgt op Roland Garros meteen een stevige concurrente tegenover zich. In de eerste ronde van het grandslamtoernooi moet onze landgenote het morgen opnemen tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-12). 

  De 23-jarige Minnen plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel op Roland Garros. Morgen staat het duel met Kvitova als tweede wedstrijd op het programma op de Court Suzanne Lenglen. 

   

  Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen Minnen en Kvitova, de tweede op gravel. Kvitova won eerder op gemalen baksteen in Stuttgart in 2019. Begin dit jaar was de Tsjechische op de Australian Open (hardcourt) ook de beste.   

   

  Petra Kvitova haalde tot twee keer toe de halve finales op Roland Garros (in 2012 en 2020). Ze wist ook al twee keer Wimbledon (in 2011 en 2014) te winnen. Op de Australian Open haalde ze in 2019 dan weer de finale. 

   

  Minnen is de enige Belgische die morgen al in actie komt op de openingsdag van Roland Garros. De Japanse Naomi Osaka (WTA-2) start ook tegen de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA-63). Dat is het eerste duel op de Court Philippe Chartrier. 

   

  De Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-4) speelt na het duel Minnen-Kvitova op de Court Suzanne Lenglen tegen de Kroatische kwalificatiespeelster Ana Konjuh (WTA-144). 

  Ook Thiem en Zverev al in actie

  Bij de mannen komt de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4) meteen in actie tegen de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-68). Hun partij is het tweede duel op de Court Philippe Chartrier. Als vierde match staat daar ook nog het duel tussen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-5) en de Fransman Jérémy Chardy (ATP-58) op het programma.

   

  De Duitser Alexander Zverev (ATP-6) speelt de vierde match op de Court Suzanne Lenglen tegen zijn landgenoot, kwalificatiespeler Oscar Otte (ATP-152).