10e keer, goede keer! Brentford promoveert en is dronken van vreugde

  Brentford speelt volgend seizoen in de Premier League.

  Brentford heeft de promotie naar de Premier League eindelijk te pakken. Het speelde vandaag voor de 10e keer de eindronde voor de promotie sinds 1991 en eindelijk is het gelukt. In de finale zagen 12.000 fans hoe Brentford op Wembley met 2-0 te sterk was voor Swansea. 

  Het geduld van de fans van "The Bees" werd flink op de proef gesteld, maar vandaag mogen ze wel vieren. Voor het eerst sinds het seizoen 1946-1947 heeft Brentford eindelijk weer een plek in de Engelse eerste klasse te pakken. 

   

  Zo maakt Brentford voor het eerst zijn opwachting in de Premier League sinds die in 1992 werd opgestart. 

   

  Om dat te bereiken moest Swansea voor de bijl. Na 20 minuten had Brentford al een comfortabele dubbele voorsprong te pakken. 

   

  Ivan Toney, topschutter in de reguliere competitie met 31 doelpunten, opende de score vanaf de stip. Emiliano Marcondes prikte tien minuten later na een goed uitgespeelde counter de 2-0 tegen het net.

   

  Even voorbij het uur nam Jay Fulton de laatste hoop weg bij Swansea door een rechtstreekse rode kaart te pakken. 

  Brentford-coach: "Nu wil ik gewoon dronken worden"

  Trainer Thomas Frank was in zijn interview net na de wedstrijd duidelijk. "Nu wil ik vanavond gewoon zo dronken worden. Morgen denken we aan de Premier League."  

   

  "Ik vind dat we vorig jaar al verdienden om te promoveren, maar dat gebeurde niet. Dat is voetbal. Dit seizoen was er Covid en hadden we onze ups en downs." Frank kon die woorden nog net uitspreken waarna hij door zijn spelers werd meegesleurd.

  Ook de vorige voetbaljaargang speelden "The Bees" de finale van de play-offs, maar toen moesten ze na verlengingen hun meerdere erkennen in het Fulham van Denis Odoi. Swansea zakte in 2018 naar de Engelse tweede klasse en is daar nog minstens 1 extra seizoen tot veroordeeld.   

   

  Fulham degradeert na een jaar alweer naar de Championship, samen met West Bromwich Albion en Sheffield United. Die plaatsen worden, naast Brentford, ingenomen door kampioen Norwich en de nummer twee in de Championship Watford. Laatstgenoemde teams maken na een jaartje afwezigheid hun wederoptreden in de Premier League.