Wereldkampioene Evy Poppe: "Blijven doorgaan tot ik op 1e plek terechtkom"

  Evy Poppe gaat volgend seizoen op zoek naar een ticket voor de Olympische Winterspelen in Peking.

  Na een gouden medaille op de Olympische Jeugdspelen van 2020 en een wereldtitel op de slopestyle bij de junioren, behoort Evy Poppe (17) bij de toptalenten in het snowboarden. Volgend seizoen wil ze zich laten zien tijdens de wereldbekermanches om dan eventueel door te stoten naar de Olympische Winterspelen in Peking.

  Op de BOIC-stage in het Portugese Rio Maior loopt deze week een Belgische wereldkampioene rond. In het Russische Krasnojarsk kroonde Evy Poppe zich nog in maart tot wereldkampioene op de slopestyle.

   

  De meeste topsporters ervaren een extra druk met een wereldtitel op zak, maar dat is voor Poppe niet het geval: "Er zijn nu niet speciaal hogere verwachtingen. Ik heb het WK gewonnen, maar elke wedstrijd is zo verschillend", vertelt Poppe.

   

  "Ik volg gewoon mijn eigen pad en dat is tot op dit moment de juiste keuze gebleken. Ik moet blijven doorgaan tot ik op het allerhoogste niveau op de eerste plek terechtkom."

  Peking als leermoment

  Als wereldkampioene mag Poppe volgend seizoen laten zien wat ze waard is tussen de absolute top in de wereldbekermanches: "Ik hoop dat ik af en toe mijn plek al eens kan opeisen. Ik wil zeker meedoen om goede prestaties te leveren."

   

  Die goede prestaties kunnen zorgen voor een ticket voor de Olympische Winterspelen in Peking begin volgend jaar: "Hoe beter ik het doe tijdens het seizoen, hoe groter de kans is dat ik mij zal kunnen plaatsen voor de Winterspelen."

   

  "Als het tijdens de wedstrijden goed gaat, is dat een realistisch scenario. Momenteel hebben we met België al zeker 1 plek beet, maar het zou ons moeten lukken om met 2 meisjes naar Peking te gaan."

   

  Als Poppe zich plaatst voor de Winterspelen, dan wil ze vooral veel ervaring opdoen: "De Spelen zijn het van het, maar er kan ook vanalles mislopen.  Het zal een cruciaal leermoment zijn voor mij waar ik heel veel ervaring kan opdoen."

  Hoe beter ik het doe tijdens het seizoen, hoe groter de kans is dat ik mij zal kunnen plaatsen voor de Winterspelen.

  Evy Poppe

  Het volledige interview met Evy Poppe: