Robert Huygens volgt Bayat op en wordt interimvoorzitter van de KBVB

  De Belgische voetbalbond heeft tijdelijk een nieuwe voorzitter.

  Robert Huygens is tot eind augustus benoemd als interimvoorzitter van de Belgische voetbalbond. Hij volgt Mehdi Bayat op, die donderdag aangaf zichzelf niet te willen opvolgen.

  Bayat kondigde donderdag zijn afscheid aan als bondsvoorzitter. Hij liet weten zich te willen concentreren op zijn voorzitterschap bij Sporting Charleroi en de Rode Duivels niet te gaan vergezellen op het komende EK voetbal.

   

  Zijn (tijdelijke) opvolger is nu bekend. Huygens is voor het grote publiek geen grote naam, maar binnen de voetbalbond draait hij al tientallen jaren mee. 

   

  Momenteel is hij lid van de Raad van Bestuur. Voordien was hij voorzitter van de provincie Oost-Vlaanderen binnen de Vlaamse vleugel en lid van het Uitvoerend Comité. 

   

  Eind augustus loopt het interim-mandaat van Huygens af. Dan worden er bij de KBVB nieuwe voorzittersverkiezingen gepland. 

   

  Bayat was sinds juni 2019 bondsvoorzitter. Hij volgde toen Gérard Linard op. Onlangs stelde Bayat zich nog kandidaat voor een zitje in het Uitvoerend Comité van de UEFA, waar hij uiteindelijk naast greep, ondanks het feit dat er slechts 9 kandidaten waren voor 8  zitjes.