Rashford ontmoet Barack Obama in virtueel gesprek: "Ik heb genoten"

  Rashford had een virtueel gesprek met Barack Obama.

  Marcus Rashford, aanvaller van Manchester United en de Engelse nationale ploeg, heeft een virtueel gesprek gehad met voormalig Amerikaans president Barack Obama. Daarin hadden de twee het onder andere over de kracht die jonge mensen kunnen hebben om het verschil te maken in de samenleving.

  In hun gesprek lag de focus op het belang van iets terugdoen voor de lokale gemeenschap en de positieve impact van lezen. Ze spraken ook over hun gedeelde ervaringen zoals opgevoed worden door alleenstaande moeders.

  De 23-jarige Rashford was vorig jaar het hoofd van een prominente campagne tegen voedselarmoede bij kinderen in Groot-Brittannië tijdens de coronapandemie. Hij zorgde er mee voor dat 1,7 miljoen kwetsbare kinderen steun kregen van de Britse regering, onder andere met de bezorging van 130 miljoen maaltijden.

  Veel jonge mensen die ik ontmoet, inclusief Marcus, lopen voor op hoe ver ik stond toen ik 23 was.

  Barack Obama

  "Veel jonge mensen die ik ontmoet, inclusief Marcus, lopen voor op hoe ver ik stond toen ik 23 was. Ze brengen reeds veranderingen aan en gelden als positieve krachten in hun gemeenschappen", blikte Obama terug op hun gesprek.

   

  "Het is surreëel om Obama te kunnen ontmoeten vanuit je eetkamer. Ik heb genoten van elke minuut. Wanneer Obama spreekt, wil je alleen maar luisteren", aldus Rashford.