Elise Mertens na rustperiode klaar voor Roland Garros: "Ik heb vertrouwen"

  Na haar vroege uitschakeling in Rome laste Mertens een korte pauze in.

  Na een korte herstelperiode van twee weken voelt Elise Mertens zich opnieuw klaar om te schitteren op het gravel van Roland Garros. De Belgische nummer 1 in het vrouwentennis start in Parijs met ambitie: "Het doel is de achtste finale te bereiken."

  Mertens heeft er een bewogen eerste seizoenshelft opzitten. De Belgische nummer 1 begon uitstekend op hardcourt, maar kon op gravel - een ondergrond die haar normaal uitstekend ligt - nog niet echt bevestigen.


  In Madrid knokte ze zich tot de kwartfinales, maar moest ze geblesseerd opgeven. In Rome ging ze er in de eerste ronde meteen uit, waarna ze twee weken rust inlaste.

  "Ik voel me de laatste dagen echt goed"

  In Parijs hoopt Mertens nu klaar te zijn om te presteren. Ze treft er in de eerste ronde de Australische kwalificatiespeelster Storm Sanders, de nummer 161 van de wereld. Op papier alvast een haalbare kaart.

   

  "Ik voel me de laatste dagen echt goed, veel beter dan ervoor", vertelt Mertens op haar persbabbel. "Ik heb vertrouwen. Ik voel me klaar om veel wedstrijden te spelen."

   

  "Na Rome nam ik een paar dagen rust", legt ze uit. "Daarna heb ik de laatste weken een uitgebreide trainingsperiode gedaan, met ook veel conditionele oefeningen. Sinds gisteren ben ik terug in wedstrijdvorm beginnen trainen, met punten."

  Ik heb vertrouwen. Ik voel me klaar om veel wedstrijden te spelen.

  Elise Mertens

  "Achtste finales is mijn doel, Sabalenka is favoriete"

  Mertens voelt zich op gravel doorgaans goed in haar vel. Dat bewijzen haar 5 WTA-finales op de ondergrond, waarvan ze er 2 won. Met welke ambities zakt ze af naar Roland Garros?


  "De laatste twee jaar werd ik telkens in de 3e ronde uitgeschakeld. Het doel moet dus de 1/8e finales zijn. Niet alleen om opnieuw beter te doen, maar ook met het oog op de WTA-ranking."


  Bij de vraag wie ze als favoriete ziet voor de Coupe Suzanne Lenglen, kijkt Mertens naar haar ex-dubbelpartner. "Ik verwacht dat Sabalenka er dicht bij zal zijn. In Madrid won ze en speelde ze erg agressief. Als ze opnieuw dat niveau haalt zal er weinig aan te doen zijn."

  Mertens' ziet haar ex-dubbelpartner Sabalenka als grote favoriete.

  Over dubbelspel in Tokio: "Met Flipkens of Van Uytvanck"

  Met de nakende Olympische Spelen in het vooruitzicht moet er voor Elise Mertens stilaan een knoop doorgehakt worden. Wie zal samen met haar dubbelen in Tokio? 


  "Er zijn nog twee opties", vertelt Mertens. "Kirsten Flipkens is de eerste, maar zij is op dit moment nog geblesseerd. Het wordt afwachten hoe ze herstelt."


  "Alison Van Uytvanck is de andere optie. Ik heb ze allebei al gevraagd of ze het zouden willen doen. Ik zou zo snel mogelijk duidelijkheid willen hebben."