Milwaukee kan 2e ronde van NBA-play-offs al ruiken, Lakers komen voor tegen Phoenix

  Anthony Davis (m) en LeBron James (r), de sterkhouders van de Lakers.

  Milwaukee staat op een zucht van de kwalificatie voor de 2e ronde van de play-offs in de NBA. De Bucks versloegen  Miami met 84-113 en staan 3-0 voor. Ze hebben nog 1 zege nodig. In hun duels met Phoenix en Portland kwamen respectievelijk de Lakers en Denver op een 2-1-voorsprong. 

  Bij Milwaukee speelde sterspeler Giannis Antetokounmpo weer een grote rol met 17 punten, 17 rebounds en 5 assists. Hij kreeg de steun van Khris Middleton (22 ptn) en Jrue Holiday (19 ptn, 12 ass). Nog 1 keer winnen en de Bucks staan in de halve finale van de Eastern Conference.

   

  In de Western Conference staan de Los Angeles Lakers 2-1 voor tegen Phoenix. De regerende kampioen was in het eerste duel in het eigen Staples Center te sterk voor de Suns: 109-95.

   

  Anthony Davis blonk uit met 34 punten en 11 rebounds bij de LA-formatie, die ook kon rekenen op LeBron James (21 ptn, 9 ass, 6 rbs) en Dennis Schröder (20 ptn).

   

  In de derde partij van de avond ging Denver met 115-120 winnen bij Portland. Nikola Jokic scoorde 36 punten voor de bezoekers, 1 puntje minder dan thuisspeler Damian Lillard. Zaterdagavond spelen de Trail Blazers opnieuw thuis. De winnaar van deze confrontatie neemt het in de halve finales in de westelijke conference op tegen de Lakers of de Suns.

  Tweets over donderdagavond:

  Uitslagen 1e ronde donderdag:

  Eastern Conference
  - Miami - Milwaukee 84-113
  (Milwaukee leidt met 3-0)

   

  Western Conference
  - LA Lakers - Phoenix 109-95
  (LA Lakers leidt met 2-1)

  - Portland - Denver 115-120
  (Denver leidt met 2-1)