Luka Van den Keybus plaatst zich in Varna voor de rekfinale in de Wereldbeker

  Van den Keybus heeft zich in toestelturnen in Varna geplaatst voor de finale aan het rek.

  In de World Challenge Cup in Varna heeft Luka Van den Keybus zich geplaatst voor de toestelfinale aan het rek. Hij scoorde in de kwalificaties 13,400 punten, genoeg voor een plek in de finale van zondag.

  Aan het rek deed ook Noah Kuavita een gooi naar een finaleplaats, maar na een foutje bij zijn afsprong moest hij zich tevreden stellen met 13,300 punten. 

   

  Eerder op de dag probeerde Van den Keybus ook al een goed resultaat neer te zetten op de brug, maar net als Kuavita aan het rek kende hij problemen met de afsprong. Van den Keybus raakte niet verder dan 12,265 punten. 

   

  Maxime Guldemont kwam op vrijdag als laatste in actie  en haalde met een dubbele overslag aan de sprong nog 13,100 punten.

   

  Op donderdag was Van den Keybus ook al in de weer, aan grond toonde hij zich met enkele fraaie tumblingreeksen, maar op het einde ging het mis. Van den Keybus verloor zo nog kostbare punten en eindigde op 12,650 stuks. 

   

  Tot slot kwamen op donderdag Takumi Onoshima en Maxime Gentges nog in actie aan het paard met bogen. Allebei slaagden ze er niet in om een vlekkeloze oefening af te werken.