Daar zijn de eerste Rode Duivels: Witsel, Vanheusden, Chadli en Doku trainen in Tubeke

  Axel Witsel in actie op het oefencentrum in Tubeke.

  De EK-koorts begint te stijgen. In Tubeke zijn de eerste Rode Duivels gearriveerd om aan de voorbereiding op het EK te beginnen. Nacer Chadli, Axel Witsel en Jérémy Doku stonden deze voormiddag zelfs al op het trainingsveld. Ook Zinho Vanheusden, die op de reservelijst staat, maakte zijn opwachting.

  4 Duivels, met ook Axel Witsel, werken zich nu al in het zweet in Tubeke

  Een gebrek aan gretigheid kan je ze niet verwijten. Axel Witsel, Nacer Chadli, Jérémy Doku en Zinho Vanheusden zijn al op het nationaal oefencentrum van de Rode Duivels om aan het EK-voorbereiding te beginnen.

   

  Zeker in het geval van Witsel, die terugkomt van een zware achillespeesblesure, is elke dag er eentje gewonnen. Op beelden is te zien hoe de middenvelder al vlot met de bal traint.

   

  Ook Chadli moet zijn conditie nog opschroeven na een seizoen met weinig speelminuten in Turkije. Vanheusden is, net als Sambi Lokonga en Brandon Mechele, één van de 3 spelers op de reservelijst die een uitnodiging kregen om mee te trainen.

   

  Maandag worden de andere Rode Duivels verwacht. Kevin De Bruyne, die zaterdag de Champions League-finale speelt, krijgt nog wat extra vakantie. De middenvelder sluit pas aan op 7 juni.

  De 4 'vroege vogels' in actie