Yellow Tiger Herbots na gemiste start: "Kunnen nog groeien in dit toernooi"

  De Yellow Tigers misten hun start compleet. Ze verloren hun eerste drie wedstrijden in de Nations League.

  De Yellow Tigers zitten nog tot 31 mei in Rimini, waar alle matchen van de Nations League worden gespeeld. Het toernooi is moeizaam begonnen voor de Belgen, maar volgens Britt Herbots kunnen de Yellow Tigers nog groeien: “Deze groep vecht altijd met het mes tussen de tanden”, aldus Herbots.

  De Yellow Tigers verloren hun eerste drie matchen in Rimini. Na de 0-3 nederlaag van dinsdag tegen Nederland gingen ze gisteren met 2-3 onderuit tegen Rusland, en vanmorgen tegen Duitsland (0-3).


  “Rusland speelde op volle sterkte tegen ons” zegt Herbots. “Maar ik ben vooral blij met hoe we de eerste 2 sets speelden. We hebben ze laten zien dat ze met België rekening moeten houden."

   

  “Ik onthou voorlopig het positieve", vervolgt ze. ”We kunnen zeker nog groeien in dit toernooi. Alle 16 ploegen hier kunnen volleyballen en halen een hoog niveau. Ik bekijk dit als een klein WK."

  "Fysiek is het een loodzwaar toernooi"

  Het wedstrijdritme in de Nations League ligt hoog. De Belgen moeten 15 matchen afwerken in 4 weken. “Het is fystiek echt een loodzwaar toernooi,” zegt Herbots.


  “Het vraagt veel van je lichaam en ook mentaal is het lastig. Dat we na de match tegen Duitsland enkele dagen rust krijgen, is welgekomen."


  “We hebben een jonge, maar erg gedreven groep", zegt Herbots. “Zelfs de meisjes met weinig ervaring op dit niveau blijven met het mes tussen de tanden spelen. Het jeugdig geweld is belangrijk voor ons. Wij gaan elke match "volle gas"."


  De Yellow Tigers zitten net als de andere ploegen de komende 4 weken in een bubbel in een hotel  Rimini. “Vier weken in een hotel blijven binnen zitten is niet ideaal” zegt Herbots. “Maar de sfeer is goed. Wij mogen ook af en toe naar de zee hier. En samen komen we die weken zeker goed door.”