Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

meest recent

Roland Garros: Goffin in één tabelhelft met Djokovic, Federer en Nadal

 do 27 mei 2021 19:28
David Goffin
David Goffin

David Goffin moet het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Musetti. Opvallend bij de mannen: Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zitten alle drie in dezelfde tabelhelft. Dat is trouwens ook de tabelhelft van David Goffin. Bij de vrouwen treft Elise Mertens een kwalificatiespeelster in de 1e ronde.

David Goffin zal op Roland Garros voor het eerst in zijn carrière tegenover Lorenzo Musetti staan. De Italiaan is momenteel de nummer 76 van de wereld, Goffin prijkt op de 13e stek op de ATP-ranking. In een eventuele 2e ronde wacht de Fransman Jo-Wilfried Tsonga of de Japanner Yoshihito Nishioka.

 

Naast Goffin maakt ook Kimmer Coppejans (ATP-174) nog kans om het te schoppen tot de hoofdtabel. Daarvoor moet hij vrijdag in de laatste kwalificatieronde voorbij het Colombiaanse tweede reekshoofd Daniel Elahi Galan (ATP-106).

 

Ook Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zitten alle drie in dezelfde tabelhelft als Goffin, die Djokovic zou kunnen tegenkomen in de 1/8e finales.

Elise Mertens ontmoet qualifier in 1e ronde

Bij de vrouwen treft Elise Mertens (WTA-15) in de eerste ronde een kwalificatiespeelster. Bij winst volgt een duel tegen de Britse Heather Watson (WTA-71) of de Kazakse Zarina Diyas (WTA-93).

 

Naast Mertens maken ook Alison Van Uytvanck (WTA-67) en Greet Minnen (WTA-125) hun opwachting op de hoofdtabel van Roland Garros.

 

Van Uytvanck werd donderdagmiddag uitgeloot tegen de Italiaanse Martina Trevisan (WTA-97), voor kwalificatiespeelster Minnen is het nog afwachten aan welke opponente ze gekoppeld wordt. 

Standbeeld voor Rafael Nadal

De organisatie heeft donderdag ook een standbeeld onthuld voor Rafael Nadal. De Spanjaard is de recordhouder in Parijs met 13 overwinningen. Het standbeeld is een werk van de Spaanse beeldhouder Jordi Diez Fernandez.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.