De Giro in beeld: Ontploffingen bij Vermeersch en Cavagna, Bettiol boven

  Alberto Bettiol (EF) heeft de Italianen nog eens laten kraaien van plezier. De Italiaanse ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen was de sterkste vluchter. Bekijk hier hoe zijn ritzege in de Giro tot stand kwam.

  1. Sagan doet er alles aan om zoveel mogelijk renners te laten wegrijden

  Peter Sagan en de puntentrui, het is een rode draad in de grote rondes. De Slovaak wil vandaag zijn vrij kleine bonus bewaren en hanteert een opvallend defensieve tactiek, toch echt wel atypisch voor Sagan.

   

  Bora-Hansgrohe heeft maar één doel: een zo omvangrijk mogelijke kopgroep laten wegrijden, waardoor alle punten weg zijn voor de concurrenten van Sagan. De Slovaak intimideert in dat proces geregeld zijn collega's die wel nog willen aanvallen.

  2. Sabatini beslist mee: 23 vluchters

  De puntentrui krijgt zijn zin en kan rekenen op Fabio Sabatini (Cofidis) om het peloton op slot te doen. 23 vluchters rijden aan het einde van een snel openingsuur weg.

   

  Gianni Vermeersch is de enige landgenoot in de kopgroep, waar we veel snelle en explosieve types spotten zoals Diego Ulissi, Alberto Bettiol, Francesco Gavazzi, Patrick Bevin, Andrea Vendrame, Nikias Arndt, en Stefano Oldani.

  3. Cavagna begint aan tijdrit

  Op 35 kilometer van de aankomst verandert het decor met meer uitstekels, waar Alberto Bettiol al snel zijn prima benen onderstreept. 

   

  Dat werkt verlammend bij zijn medevluchters en op 26 kilometer van de finish begint Rémi Cavagna aan zijn generale repetitie voor de tijdrit van Milaan. 

   

  Gianni Vermeersch ziet het gevaar in, maar plafonneert zelf. Schoten zijn benen in een kramp of was er een mechanische hapering?

  4. Bettiol bewijst zijn bloedvorm

  De Franse hogesnelheidstrein heeft het juiste moment gekozen, maar het laatste knikje is er te veel aan. Sluipmoordenaar Alberto Bettiol valt zijn prooi aan en knijpt de Fransman dood. Bettiol rondt zijn missie stijlrijk af.

  5. De langste rit van deze Giro belandt in het mandje van Bettiol

  Lees ook: