"Voetbal moderniseren of getuige zijn van onmiddellijke ondergang ervan"

  Real Madrid is 1 van de 3 Super League-clubs die niet willen wijken.

  In het puin van de Super League hebben de 3 overgebleven clubs straffe taal gesproken tegenover de UEFA. "We zullen niet toegeven aan deze vorm van dwang", klinkt het in een statement.

  Half april dropten 12 Europese topteams een bom door aan te kondigen dat ze een Super League zouden oprichten. Die nieuwe Europese competitie moest de strijd aangaan met de Champions League.

   

  Na een lawine aan kritiek trokken 9 stichtende teams zich terug. Barcelona, Juventus en Real Madrid blijven nog altijd vasthouden aan de Super League. De UEFA besloot daarom een tuchtprocedure te openen tegen de 3 clubs.

   

  Barcelona, Juventus en Real pikken dat niet zomaar. "Door die tuchtprocedure te openen ondermijnt de UEFA rechtstreeks de rechtsstaat die wij, EU-burgers, democratisch hebben opgebouwd", klinkt het in een statement.

   

  "De rechtbanken hebben de UEFA gewaarschuwd om geen actie te ondernemen terwijl de gerechtelijke procedure loopt. De UEFA schendt dus de beslissing van de rechtbanken."

   

  "In plaats van te onderzoeken hoe we met een open dialoog het voetbal kunnen moderniseren, wil de UEFA dat we onze gerechtelijke procedure stopzetten. Maar wij zullen niet toegeven aan deze vorm van dwang."

   

  "Of we moderniseren het voetbal, of we zullen getuige zijn van de onmiddellijke ondergang ervan."