Koen Naert ervan overtuigd dat Spelen doorgaan: "Anders verlies je 1 à 2%"

  Koen Naert begrijpt de Japanners die geen Spelen willen. "Maar ik moet er vol van uitgaan dat ik op 8 augustus de beste Koen Naert ooit kan laten zien in Sapporo", zegt de marathonloper.

  Naert: "Geen energie verliezen aan bekommernissen"

  In Tokio gaan alsmaar meer stemmen op om de Spelen niet te laten doorgaan. Houdt Koen Naert er rekening mee dat hij opnieuw geen olympische marathon zal kunnen lopen in de zomer?

   

  "Diep vanbinnen hou ik daar misschien rekening mee. Maar ik probeer daar zo weinig mogelijk aan te denken", zegt Naert.

   

  "In mijn hoofd bestaat het scenario niet dat de Spelen weer niet doorgaan. Ik doe er heel veel opofferingen voor en train hard. Mijn gezin komt daardoor soms op de 2e plaats in deze periode."

   

  "Als je denkt dat de Spelen misschien niet zullen doorgaan, dan verlies je 1 of 2 procent van je capaciteiten. Het zou jammer zijn om die procenten op die manier te laten liggen."

  Ik ben een verpleegkundige en een empathische gast. Dus ik begrijp de situatie. Maar als atleet kijk ik er nuchter naar.

  Koen Naert

  Naert toont wel begrip voor de Japanners die geen Spelen willen. "Als verpleegkundige en empathische gast begrijp ik hoe het Japanse volk daar tegenover staat." 

   

  "Als atleet kijk ik daar nuchter naar. Het is belangrijk om geen energie te verliezen aan zulke bekommernissen." 

   

  "Ik moet er vol van uitgaan dat ik op 8 augustus de beste Koen Naert ooit kan laten zien in Sapporo."

  Het volledige interview met Koen Naert: