Door Duitse coronaregels komt München als EK-gaststad op de helling te staan

  Zal er EK-voetbal te zien zijn in de Allianz Arena in München?

  Doordat Duitsland Engeland als een regio met een virusvariant beschouwt, doemen er veel vraagtekens op over Duitsers die bij Engelse teams spelen. Ook over München als een van de speelsteden van het EK zijn al twijfels.

  De Duitse regering heeft laten weten dat Duitse voetballers die in Engeland spelen zich net zo goed aan de coronaregels moeten houden als andere burgers.

   

  Door die mededeling ontstaat er onzekerheid bij het nationale elftal van bondscoach Joachim Löw.

   

  De Duitse internationals Bernd Leno, Ilkay Gündogan, Antonio Rüdiger, Kai Havertz, Timo Werner en Robin Koch spelen in de Premier League. Dat betekent dat ze 2 weken in quarantaine moeten als ze Duitsland binnenkomen, ook al kunnen ze een negatieve coronatest voorleggen.

   

  Ook over München als 1 van de speelsteden zijn al twijfels. In de Zuid-Duitse stad wordt onder meer een kwartfinale gespeeld en 1 van die 2 kwartfinalisten speelt daarvoor de 1/8e finales in Londen. Dat land zou dus eerst 2 weken in quarantaine moeten voor het in München kan voetballen.

   

  De UEFA zal nu snel in gesprek gaan met de Duitse overheid om een oplossing te vinden. Een argument voor de voetballers is dat ze voortdurend worden getest. 

   

  Eerder vielen Bilbao en Dublin als speelsteden al af door plaatselijke coronaregels.