Vannieuwkerke: "Verlangen naar sportzomer is zo groot als verlangen naar terrasjes"

  Karl Vannieuwkerke loopt een marathon van 58 dagen.

  Op 11 juni trekt de sportzomer zich op gang met het EK voetbal. Het wordt een lange zomer die pas eindigt met het WK wielrennen in eigen land in september. Karl Vannieuwkerke deed vandaag de plannen van Sporza en VRT uit de doeken voor de pers: "Het wordt een explosieve cocktail"

  "Een sportzomer is het mooiste moment dat je als journalist kan meemaken", steekt de Sporza-presentator meteen van wal. "Het is ook een hele bijzondere editie omdat we stilaan uit een pandemie kruipen. De mensen hebben vorig jaar heel veel sport moeten missen."

   

  "Net zoals het verlangen naar terrasjes groot was, zo groot is nu het verlangen naar sportbeleving. Zowel op het lagere niveau als op topsportniveau. Die mooie momenten met Belgen op TV, daar kijkt iedereen naar uit."

   

  Karl Vannieuwkerke zal presenteren tijdens het EK, de Tour en de Olympische Spelen: het is bijna topsport.  "Ik ben klaar voor een marathon van 58 dagen. Ik ben me op dit moment fysiek aan het voorbereiden door veel te slapen, gezond te eten en veel te sporten. Ik ben intussen gebeten door de padel-hype, iets wat ik dagelijks doe."

   

  Omdat we uit de pandemie kruipen, wordt dit een bijzondere sportzomer. Net zoals het verlangen naar terrasjes groot was, zo groot is nu het verlangen naar sportbeleving.

  Over naar de sportzomer zelf dan, die op 11 juni begint met het EK voetbal, gevolgd door het EK basketbal, de Tour, de Spelen en nog veel meer. 

   

  Karl Vannieuwkerke: "We hebben in de tuin van de VRT onze Villa Sporza met
  containers geïnstalleerd. Voor het eerst mag een TV-programma weer publiek ontvangen."

   

  "Elke speeldag kunnen we 88 mensen een plaats geven aan tafeltjes van 4. 22 tafeltjes zowel binnen als buiten de studio. Er zal dus wel wat beleving zijn."

  Eerst het EK afwerken, dan over naar Vive Le Vélo

  Op zaterdag 26 juni komt er ook nog eens de Tour bovenop het EK voetbal. Er zal een overlap van 2 weken zijn tussen beide topevents. 

   

  "Gedurende die periode zullen we elke dag, voor er wordt gevoetbald, eerst naar de Tour kunnen kijken. Het gevolg daarvan is dat er maar 1 week Vive Le Vélo zal zijn. Ik kan me voorstellen dat mensen dat spijtig vinden. Een goed teken, want dat wil zeggen dat ze van het programma houden."

   

  "Maar het is nu eenmaal heel moeilijk om beide dingen te combineren. Als er nog gevoetbald wordt en er een EK-talkshow is, zou je pas om middernacht met Vive Le Vélo kunnen starten. We gaan voor de beste oplossing van de 2 werelden."

  Als er nog gevoetbald wordt en er een EK-talkshow is, zou je pas om middernacht met Vive Le Vélo kunnen starten. We gaan voor de beste oplossing van de 2 werelden."

  "Tijdens de Olympische Spelen tenslotte zullen we kunnen genieten van 16 dagen topsport met hopelijk heel veel Belgische medailles. Ik gok op 9 stuks."

   

  "In totaal zullen we voor 220 uren aan vers beeld kunnen tonen en komt er een olympische talkshow. Ik kijk het meest uit naar de combinatie van alles. Het wordt een perfecte cocktail, zeer explosief voor iemand die gebeten is door de sport zoals ik."

  Bekijk het gesprek met Karl Vannieuwkerke: