Fiorentina legt zijn lot in handen van Gennaro Gattuso

  Gennaro Gattuso zet zijn trainersloopbaan voort bij Fiorentina. "Hij zal onze club helpen te groeien", zegt voorzitter Rocco Commisso. Gattuso kreeg na de laatste speeldag nog te horen dat hij geen nieuw contract krijgt bij Napoli.

  Met Fiorentina zet Gennaro Gattuso na Milan en Napoli een klein stapje terug in zijn trainerscarrière. De club sloot het seizoen - ondanks de aanwezigheid van grote namen als Ribéry, Valero en Callejon - af op een teleurstellende 13e plaats, ver verwijderd van de Europese tickets.

   

  Met de aanstelling van Gattuso als trainer hoopt "La Viola" weer dichter bij de (sub)top te kunnen aansluiten. "Hij is een jonge coach, maar met toch al veel ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat zijn professionele en menselijke aanpak ons zal helpen groeien", zegt voorzitter Rocco Commisso.

   

  Als speler wist mannetjesputter Gattuso zowat alles te winnen wat er te winnen valt: een wereldtitel met Italië en titels, bekers en een CL-trofee met Milan. Als trainer won de 43-jarige Gattuso voorlopig enkel een beker met Napoli.