FIFA 21 eert overleden Brits voetbaltalent met figuurtje in het spel

  Vijftien jaar geleden verloor Kiyan Prince, een talentvolle speler uit de jeugd van de Queens Park Rangers, zijn leven. Om de jonge voetballer te huldigen, bezorgde FIFA 21 hem een plekje in de game.

  Kiyan Prince was 15 toen hij het opnam voor een vriend die gepest werd. Nadat hij had geprobeerd de situatie vredevol op te lossen, bekocht hij het met zijn leven.

  "Kiyan was een uitzonderlijk voetbaltalent en stond bekend in Noordwest Londen voor zijn gezwind benenspel, dat hem de bijnaam “The Bullet” opleverde," vertelt gameontwikkelaar EA Sports.

  “Vijftien jaar na de gebeurtenissen vonden we het tijd om Kiyan een plek te geven in onze FIFA-games, waar hij hoe dan ook in beland zou zijn,” klinkt het nog. “Hij zou nu 30 zijn geweest, en in topvorm als spits. Om zijn talent en potentieel te lauweren zal hij deel uitmaken van het Queens Park Rangers-team in FIFA 21.”

  Ik wil dat mijn zoon bekend staat om zijn verwezenlijkingen en talent, niet om de tragedie rond zijn dood

  Dr. Mark Prince, vader van Kiyan

  Kiyan Prince is vanaf nu een speelbaar personage in zowel Kick-Off als de Career Mode van FIFA 21. Zijn speelstijl in de game werd nagebootst in samenwerking met zijn vader, trainers, ploeggenoten en vrienden.

  Kiyans talent drukte eerder al een stempel op het lokale voetballandschap. Zo werd het stadion van de Queens Park Rangers in 2019 omgedoopt naar het Kiyan Prince Foundation Stadium.