Drie nieuwe gezichten in voorlopige EK-selectie van Engeland, Dier ontbreekt

  Gareth Southgate

  Gareth Southgate gunt zichzelf nog even de tijd om enkele EK-knopen door te hakken. De Engelse bondscoach heeft dinsdag een voorselectie van 33 namen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie nieuwe namen, Eric Dier is de bekendste afwezige.

  Verdediger Ben White (Brighton) en Ben Godfrey (Everton) zijn samen met Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale de nieuwe gezichten in de 33-koppige selectie van Gareth Southgate.

   

  Op 1 juni moet Southgate zijn definitieve selectie bekendmaken. Dat geeft hem nog even de tijd om te bekijken hoe de blessures van twijfelgevallen Harry Maguire, Jordan Henderson en Kalvin Phillips evolueren.

   

  Met Trent Alexander-Arnold, Reece James, Kieran Trippier en Kyle Walker telt de Engelse préselectie momenteel 4 rechtsbacks. Tottenham-speler Eric Dier werd niet geselecteerd en mag zijn EK-droom opbergen. De 17-jarige Jude Bellingham van Dortmund is er voorlopig wel bij.

  De 33 namen bij Engeland:

  • Doelmannen: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United)

  • Verdedigers: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City, Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton)

  • Middenvelders: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (West Ham), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)

  • Aanvallers: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Man City), Jack Grealish (Aston Villa), Mason Greenwood (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Man City), Ollie Watkins (Aston Villa).