Deense bondscoach is klaar met huiswerk: 26 namen voor EK voetbal

  Denemarken speelt op 17 juni tegen België.

  De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft zijn selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Denemarken is op het komende EK een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de poulefase.

  Kasper Hjulmand had geen grote verrassingen in petto bij de bekendmaking van zijn EK-selectie. Doelman Kasper Schmeichel en middenvelder Christian Eriksen zijn de grootste namen in de lijst van 26 spelers.

   

  Denemarken zit op het EK in dezelfde poule als België. De Denen spelen hun openingswedstrijd op 12 juni tegen Finland. Op 17 juni staat het duel met de Rode Duivels op het programma. Als mede-gastland mag Denemarken al zijn thuismatchen in de groepfase in Kopenhagen afwerken.

  De 26 namen bij Denemarken:

  • Doelmannen: Jonas Lössl (Huddersfield), Frederik Ronnow (Frankfurt), Kasper Schmeichel (Leicester)

  • Verdedigers: Joachim Andersen (Fulham), Nicolai Boilesen (FC Kopenhagen), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jorgensen (Huddersfield), Simon Kjaer (AC Milan), Joakim Maehle (Atalanta), Jens Stryger (Udinese), Jannik Vestergaard (Southampton), Daniel Wass (Valencia)

  • Middenvelders: Anders Christiansen (Malmö), Thomas Delaney (Dortmund), Christian Eriksen (Inter), Pierre-Emile Hojberg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Norgaard (Brentford)

  • Aanvallers: Martin Braithwaite (FC Barcelona), Andreas Cornelius (Parma), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Kasper Dolberg (Nice), Yussuf Poulsen (Leipzig), Robert Skov (Hoffenheim), Andreas Skov Olsen (Bologna), Jonas Wind (FC Kopenhagen)