Benzema: "Drie minuten praten met Deschamps en het was weer zoals vroeger"

  Didier Deschamps neemt Karim Benzema mee naar het EK na vijf jaar afwezigheid.

  Bondscoach Didier Deschamps en aanvaller Karim Benzema (33), die verrassend mee naar het EK mag,  hebben elkaar weer gevonden. Voor het eerst in ruim vijf jaar zaten beide heren opnieuw om de tafel voor een gesprek. "Het was een goed gesprek met belangrijke woorden", zegt Benzema in de Franse sportkrant L'Équipe.

  Jarenlang hadden Karim Benzema en Didier Deschamps elkaar niet meer gezien of gehoord. Tot enkele weken voor de bekendmaking van de Franse nationale selectie. Beide heren gingen toen opnieuw met elkaar in gesprek.

   

  Volgens Benzema verliep de reünie vlot. "We zijn altijd goed overeengekomen en na drie minuten was het weer zoals vroeger. We hebben elkaar veel verteld. Zaken die we al lange tijd tegen elkaar moesten zeggen. Het was een goed gesprek, met belangrijke woorden."

   

  Veel details wou de  aanvaller niet kwijt over het gesprek. Maar na afloop had de aanvaller van Real Madrid wel het gevoel "een grote stap voorwaarts" te hebben gezet in zijn relatie met Deschamps en groeide zijn "hoop" op een selectie voor het EK.

  Ik wil een prijs winnen met de nationale ploeg.

  Karim Benzema

  Benzema was lange tijd niet meer welkom bij de nationale ploeg door zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena. Hij zou zijn landgenoot afgeperst hebben, maar blijft dat nog altijd ontkennen.

   

  Na ruim vijf jaar sluit de Franse aanvaller opnieuw aan bij Les Bleus. Volgens de 33-jarige aanvaller zal zijn integratie binnen de ploeg vlot verlopen. "Ik kom niet bij het team om iemand te overschaduwen of de plaats van wie dan ook in te nemen. Ik wil gewoon bijbrengen wat ik kan."

   

  "Ik wil een prijs winnen met de Franse nationale ploeg", voegde Benzema er nog aan toe. Morgen verzamelen de Fransen in Clairefontaine voor hun voorbereiding op het EK.