"Als Philippe Clement niet bij Club blijft, dan zal dat zijn beslissing zijn"

  Philippe Clement

  Als het van Vincent Mannaert afhangt, dan is Philippe Clement ook volgend seizoen nog de coach van Club Brugge. "Wij willen hem nog als coach, maar we zitten later deze week nog om de tafel met Philippe", zegt hij in Extra Time.

  Philippe Clement gaf het zelf aan tijdens de play-offs: pas na het seizoen wil hij beslissen over zijn toekomst bij Club Brugge. "Ik ga ervan uit dat hij blijft", zegt Vincent Mannaert in Extra Time. 

   

  "Hij heeft het schitterend gedaan en heeft nog een overeenkomst. Als hij niet blijft, dan zal dat zijn beslissing zijn. Wij willen hem nog als coach", zegt de general manager van Club Brugge. "We zitten later deze week nog om de tafel met Philippe."

   

  Moet het contract van Clement dan ook meteen opengebroken worden? "Dat hebben we nog opengelaten. Het is een groot voordeel dat we elkaar al zo lang kennen. We kunnen open met elkaar spreken, met iemand die je nog niet zo lang kent, is dat iets moeilijker."

   

  "Het voordeel met Philippe is dat het iemand is die elke dag beter wil worden. Dat was zo als speler en dat is ook zo als trainer. Ik zie geen indicatie (dat hij weg wil)."

  Het was nog geen prioriteit om na te denken over een eventuele opvolger van Clement als trainer van Club.

  Vincent Mannaert

  Wil Clement misschien garanties dat de spelerskern versterkt wordt? "Dat is het eerste dat je als trainer wil: dat je met een betere kern aan het seizoen kunt starten", weet Mannaert. 

   

  "Versterking zal een van de punten zijn die we gaan bespreken. Sowieso zal de transfermarkt laat opstarten met Euro 2020, de Copa America en het coronavirus dat nog doorweegt."

   

  "De kans is dus groot dat we met dezelfde groep gaan starten en we weten dat we alert zullen moeten zijn. Afgelopen seizoen hebben we de bekerfinale verloren tegen Antwerp en zijn we de mist ingegaan bij de start van het seizoen." 

   

  En heeft Mannaert al een eventuele vervanger op het oog? "Het was nog geen prioriteit om na te denken over een eventuele opvolger van Clement als trainer van Club Brugge. Blessin? Ik ben gecharmeerd, maar ik heb nog nooit met hem gepraat en het is nog een verschil om bij een topclub te werken."