Vertonghen sluit na verloren bekerfinale met Benfica seizoen af zonder prijs

  Jan Vertonghen heeft zijn eerste seizoen bij Benfica in mineur afgesloten. In de finale van de Portugese beker was Braga met 2-0 te sterk. Benfica verloor na een kwartier zijn doelman al met rood. In de slotfase vielen nog 2 rode kaarten.

  Na de teleurstelling in de competitie (slechts derde) en Europa (uitgeschakeld tegen Arsenal in de 1/16e finales) kreeg Benfica in de bekerfinale een laatste kans om het seizoen toch niet zonder prijs af te sluiten.

   

  Maar opnieuw zat het Benfica niet mee. Na een kwartier haalde doelman Helton Braga-aanvaller Abel Ruiz neer buiten de 16. Vertonghen en co konden nog 75 minuten voort met zijn tienen.

   

  Benfica leek tot de rust stand te houden, maar toen sloeg Lucas Piazon toch toe. In een tumultueus slot regende het gele kaarten. Toen Ricardo Horta Braga zekerheid gaf, was het hek helemaal van de dam. Doelpuntenmaker Piazon en Taarabt kregen elk nog een rode kaart.

   

  Het is het tweede jaar op een rij dat Benfica geen trofee kan veroveren.