Spanje neemt recordinternational Sergio Ramos niet mee naar het EK

  Heeft de 35-jarige Sergio Ramos met zijn 180e interland meteen ook zijn laatste interland gespeeld?

  Voor het eerst sinds het WK van 2006 zal Spanje zonder Sergio Ramos naar een groot toernooi gaan. De verdediger van Real Madrid, ook de aanvoerder en recordinternational van de Spaanse selectie, is niet opgeroepen door bondscoach Luis Enrique, die maar 24 in plaats van 26 spelers meeneemt.

  Sergio Ramos debuteerde in 2005 voor Spanje en miste sindsdien geen enkel groot toernooi. Met 180 caps was hij al een tijdje recordinternational voor Spanje en bovendien is hij met 23 goals de meest productieve Spanjaard van de huidige generatie.

   

  Toch neemt Luis Enrique zijn aanvoerder niet mee. Ramos sukkelt al een heel seizoen met tal van blessures. "Het kan dat hij op tijd fit geraakt", verklaart de bondscoach. "Maar ik acht het niet waarschijnlijk dat hij dan meteen weer competitief zou zijn."

   

  In de centrale as is er wel voor het eerst een selectie voor Aymeric Laporte. De verdediger van Manchester City werd geboren in Frankrijk en kwam voor alle Franse jeugdselecties uit, maar was dankzij zijn Baskische roots ook beschikbaar voor Spanje.

   

  Opmerkelijk is dat er door de afwezigheid van Ramos geen enkele speler van Real Madrid bij de selectie zit. Nóg opmerkelijker is dat Enrique maar 24 spelers in plaats van 26 meeneemt.

   

  "We hadden het gevoel dat we maar 1 extra speler nodig hadden", legt de bondscoach uit. "We vinden het belangrijk dat de spelers het gevoel krijgen dat ze op elk moment kunnen spelen. Die groepsdynamiek is heel belangrijk."

  Ramos: "Dit doet pijn, maar ik zal thuis supporteren"

  Op Twitter reageerde Sergio Ramos op zijn niet-selectie. "Het zijn zware maanden geweest en dit was een raar seizoen. Ik heb elke dag gevochten en gewerkt om weer 100 procent fit te zijn voor Real Madrid en voor Spanje, maar soms loopt het niet zoals je het zou willen."

   

  "Het doet pijn dat ik niet meer heb kunnen spelen bij Real en voor Spanje, maar op dit moment moet ik rusten en zorgen dat ik volgend seizoen weer klaar ben. Het doet pijn om je land niet te kunnen vertegenwoordigen, maar ik moet eerlijk zijn met mezelf en met iedereen."

   

  "Ik wens al mijn ploegmaats het beste en ik hoop dat het een fantastisch EK wordt voor Spanje. Ik supporter thuis."

  De 24-koppige selectie