Brent Van Moer in zak en as: "Hij werd duidelijk verkeerde kant opgestuurd"

  Brent Van Moer wou zo graag die 1e profzege binnenhalen.

  Brent Van Moer (Lotto-Soudal) moest worden getroost na afloop van de Ronde van Limburg. Hij leek op weg naar zijn 1e profzege, maar in de laatste hectometers liep het fout. "De seingevers maanden Brent aan om de afleiding voor de volgauto's te volgen", zegt ploegleider Kurt Van de Wouwer. Organisator Tomas Van Den Spiegel betreurt het voorval: "Menselijke fout."

  Ploegleider Van de Wouwer: "Dit is zo jammer"

  Na 140 kilometer in de aanval plooide Brent Van Moer zich in de slotkilometer nog eens dubbel om uit de greep van het peloton te blijven in de Ronde van Limburg.

   

  Maar op 500 meter van de streep liep het verkeerd. "Wij hebben de beelden al enkele keren herbekeken en het is duidelijk dat Van Moer de verkeerde richting werd opgestuurd door 2 seingevers die langs de kant van de weg stonden",  sakkert ploegleider Kurt Van de Wouwer. 

   

  "Die 2 seingevers maanden Van Moer aan om de weg te nemen die er was voor de afleiding van de volgauto's."

   

  "Dit is zo jammer. Brent zit in zak en as. Hij is diep ontgoocheld. Hij maakte de koers helemaal. Hij was de sterkste van de dag."

   

  "Brent zat mee in de vroege vlucht. Er kwamen nieuwe jongens bij hem, maar die reed Brent Van Moer er allemaal af en zo kon hij de finale alleen aanvatten. Tot op 500 meter van de streep liep alles perfect."    

  Bekijk hoe Van Moer verkeerd rijdt en Merlier wint

  "Er zal mentaal oplapwerk nodig zijn"

  Lotto-Soudal had met John Degenkolb (3e) toch nog een renner op het podium. "Maar dit is een kleine pleister op een grote wonde", zegt Van de Wouwer.

   

  "Mijn renners reden collectief een bijzonder knappe en sterke koers. Het zou nipt geweest zijn, maar de mogelijkheid dat Van Moer zou winnen was bestaande."

   

  "Brent trekt binnenkort naar de Dauphiné. Er zal wel wat mentaal oplapwerk moeten volgen. Dit zal enkele dagen moeten bezinken."  

  Van Den Spiegel: "Een menselijke fout"

  De organisatie van de Ronde van Limburg is sinds dit jaar in handen van Flanders Classics. CEO Tomas Van Den Spiegel betreurt het voorval met Van Moer.

  "Het was een menselijke fout, een vergissing dat Brent de verkeerde kant werd opgestuurd. We werken met tientallen, misschien wel honderd seingevers."

   

  "Er liep iets mis op het einde en dat is heel jammer. We hadden het Brent allemaal gegund na zo'n dag in de aanval en zullen nu nooit weten of hij het zou hebben gehaald."

   

  "Jammer ook bij de eerste keer van Flanders Classics als organisator, want we hebben getoond dat er ook in Limburg heel mooie omlopen zijn. We hebben nog niet diepgaand kunnen debriefen, maar het is zeker iets dat we zullen meenemen."